Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

AGOVV heeft zichzelf zaterdag tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen SKV Wageningen. In een gezapig duel leek een gelijkspel het hoogst haalbare, 1-1.

Terwijl de concurrentie op een pauzestand stond, (Zeewolde 0-2 verlies en Otterlo afgelast) viel er op sportpark Berg en Bos maar één keer te juichen. AGOVV had de kans om zich bovenaan de 3e klasse B te nestelen, maar verzuimde te winnen van de ploeg uit Wageningen.

Na de huldiging van jubilaris Lars Hoekman, 150 wedstrijden in AGOVV’s hoofdmacht en het scoren van pupil van de wedstrijd Loek Huiskamp, probeerde AGOVV de goede lijn van vorige week door te zetten, maar slaagde daar jammer genoeg niet in. Alleen Maikel van der Wijk had de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn schot door keeper Dennis van den Berg gepareerd worden.

Na een zouteloze eerste helft, waar de kansen op een hand te tellen waren, kabbelde de beginfase van het tweede bedrijf zo’n tien minuten door. SKV-speler Berry van de Poll wist zichzelf vrij te spelen en een buitenspelsituatie te omzeilen. Zijn treffer maakte de ruim 200 in slaap gesuste toeschouwers weer wakker. Tegen de verhouding in stond AGOVV ineens achter. Ook in het veld ging klaarblijkelijk de wekker af, want vanaf dat moment stroopten de blauwhemden de mouwen op en trachtten door met wat meer fysiek voetbal de tegenstander te overbluffen. In een billenknijpende slotfase viel na aanhoudende druk dan eindelijk de gelijkmaker. Uit een door Marco Bosz genomen hoekschop wist invaller Raymond Stegeman zijn hoofd te zetten en zorgde tien minuten voordat de officiële speeltijd verstreken was dat de Blauwen op gelijke hoogte kwamen, 1-1. Scheidsrechter Van de Brug liet zo’n acht minuten doorspelen, vanwege aanhoudend tijdrekken en een aantal blessurebehandelingen. Ook in deze extra minuten wist AGOVV de wedstrijd niet over de streep te trekken en moest genoegen nemen met een punt.

AGOVV blijft na dit gelijkspel op een derde plek in 3B staan. Vier ploegen staan op dit moment met twaalf punten op gelijke hoogte. VVOP wist verrassend van titelkandidaat Zeewolde te winnen en sluit het rijtje van de vier koplopers. Alleen Otterlo en Zeewolde staan boven AGOVV, doordat zij een wedstrijd minder in actie kwamen. De Blauwe equipe van trainer Gerrit Brouwer is wel het meest productief als het op doelpunten aankomt. Na driemaal winst en driemaal een gelijkspel is er een positief doelsaldo van 10 en blijft men ongeslagen in de competitie.

Aanstaande zaterdag staat speelronde 6 op het programma. Dan wordt er naar de nummer 11 van de competitie, Blauw Geel’55 in Ede, afgereisd.