Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

AGOVV 1 - Rood-Wit '58 1

AGOVV 1 - Rood-Wit '58 1

Een nederlaag in de laatste minuut. En dat in een streekderby. De 2-1 bij Teuge kwam vorige week dan ook wel even aan bij AGOVV. De ‘Blauwen’ hopen die zure smaak zo snel mogelijk te spoelen door in eigen huis te winnen van Rood-Wit’58 uit Putten. Op sportpark Berg en Bos wordt de wedstrijd om 14:30 uur in gang gezet door scheidsrechter M. Holtus.

Wisselvallig
Tot nu toe verloopt het seizoen van AGOVV zeer wisselvallig. Zoals vooraf al een beetje voorspelt was door de vele mutaties in de selectie. De ene week komt de ploeg van Jerry Cooke voetballend prima voor de dag, om een speelronde later onherkenbaar te zijn. De laatste twee competitiewedstrijden was dit overigens al veel minder het geval. Tegen hekkensluiter Barneveld creëerde AGOVV de ene na de andere kans en won het ‘slechts’ met 2-0. Op bezoek bij Teuge legden de ‘Blauwen’ redelijk veldspel op de mat gecombineerd met strijdlust. In de laatste twintig minuten had AGOVV bovendien de nodige mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar deze werden niet goed uitgespeeld. Daarna kreeg het ook nog eens de deksel op de neus met de late 2-1. Het betekende de vijfde nederlaag van dit seizoen, waarvan er vier buitenshuis verloren gingen. AGOVV staat nu 8e, met een wedstrijd minder gespeeld dan de overige ploegen. De resterende 45 minuten tegen Otterlo worden niet, zoals eerder aangegeven, op 22 december uitgespeeld. Nieuwe datum is dinsdag 18 december. Aanvang 20:30 uur.

De tegenstander
Rood-Wit’58 staat na tien wedstrijden op een voorlaatste en dertiende plaats. De ploeg van trainer Eddy Kraaij won drie keer en zevenmaal stapte het als verliezer van het veld. De Puttense formatie houdt alleen Barneveld onder zich, dat vier punten minder heeft. Twee van de drie zeges van Rood-Wit’58 kwamen in een uitduel tot stand. SDS’55 (0-1) en Hoevelaken (1-2) werden verslagen. Vorige week verloor Rood-Wit’58 thuis van koploper ASC Nieuwland: 0-2. Volgens het verslag van Rood-Wit was de thuisploeg lange tijd de beter voetballende ploeg in een harde wedstrijd. ‘Niet voor niets moest de trainer/coach van Rood-Wit al voor de rust 3x wisselen vanwege blessures’, valt er te lezen op de website.

Eerdere ontmoetingen
AGOVV speelde twee keer eerder tegen Rood-Wit’58. In het kampioensjaar 2015-2016 werd het in Putten 0-1 (doelpunt Stefan Derksen), de return op sportpark Berg en Bos was een stuk spectaculairder. Door twee goals van Barry Grevengoed kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, maar Julius Wille en Yuri Brentjens bezorgden AGOVV in de blessuretijd het dikverdiende punt: 2-2.