AGOVV ontvangt Otterlo voor topper op Berg en Bos

8 maart 2022 12:00

Mediateam

Na een eerdere afgelasting op 19 februari haalt AGOVV vanavond (dinsdag 8 maart) de topper in tegen Otterlo. Het zespuntenduel tussen de nummers drie en één van de derde klasse B begint om 20.00 uur op sportpark Berg en Bos.

Door coronabesmettingen in de selectie van AGOVV kon het eerder geplande treffen niet doorgaan. Beide ploegen werkten door diezelfde omstandigheid pas een wedstrijd af na de winterstop. Daarin maakten zowel de Blauwen als de huidige koploper van de competitie geen fout. AGOVV won anderhalve week geleden met pijn en moeite bij Zwart-Wit'63 in Harderwijk (0-1), terwijl Otterlo afgelopen weekend uithaalde op bezoek bij ONA'53 uit Wageningen: 1-6.

Smetjes
AGOVV deed bij Zwart-Wit'63 dus wat het moest doen: winnen, om in het spoor te blijven van de zo goed als ongenaakbare koploper. Een doelpunt van Maikel van der Wijk besliste het treffen, dat niet de boeken in zal gaan als de beste wedstrijd van AGOVV-kant dit seizoen. De drie punten zijn dan echter zeer mooi meegenomen, aangezien de ploeg van Gerrit Brouwer het zich na eerdere misstappen niet kan veroorloven om meer averij op te lopen. Op de zege zaten wel twee smetjes: Marlo de Groot brak zijn enkel en is maanden uit de roulatie, terwijl Van der Wijk in de laatste minuut een directe rode kaart kreeg na een opstootje. Hij mist daarom de thuisduels met Otterlo en ONA'53 (zaterdag).

Op schot
Otterlo was afgelopen weekend op schot in Wageningen. Op bezoek bij ONA'53 prijkte er bij rust een 0-5 (!) tussenstand op het scorebord door doelpunten van Marco van Rooijen (twee), Dennis van de Bunt en Arnout Lagerwey. De thuisploeg schoot daarnaast eenmaal in eigen doel. In de tweede helft kon Otterlo het rustig aan doen, waarna nog twee doelpunten in het eerste kwartier na rust de eindstand op 1-6 zetten. Daarmee voegde Otterlo nog maar eens drie punten aan het totaal van 27 toe. In tien competitieduels werd er negen keer gewonnen; de enige nederlaag leden de blauwhemden op 16 oktober, op bezoek bij Zeewolde: 1-0. Otterlo bewijst zich de afgelopen seizoenen als een van de sterkere ploegen in de derde klasse B.

Laatste treffen
De laatste keer dat AGOVV en Otterlo elkaar troffen in Apeldoorn was op 15 februari 2020. De bezoekers gingen destijds met een 1-2 zege aan de haal. Waar de Blauwen destijds in zwaar weer zaten en tegen degradatie vochten, liggen de kaarten nu anders op tafel. Bij een overwinning komt AGOVV op drie punten van Otterlo, bij een nederlaag raakt de koppositie uit zicht. Kortom; alle reden om vanavond onze jongens te steunen op Berg en Bos!