6 mei 2017 18:00

René Hulshoff

In een zinderend duel heeft AGOVV goede zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud en ontlopen nacompetitie. Ondanks de winst op VVOP uit Voorthuizen is men nog niet geheel veilig.

1e helft

AGOVV begon deze wedstrijd met een opmerkelijke tactiek, trainer Jerry Cooke koos voor een 5-3-2 opstelling met Ireeuw en Brentjens in de punt. Ook hadden Ross Baars en Wesley Bruinier een basisplaats. Doordat Lars Hoekman (ziek) en Niels van Geerenstein (geschorst) er niet bij waren, was de hoofdtrainer genoodzaakt voor deze basisopstelling te kiezen.

AGOVV begint na de aftrap fel aan de eerste helft en krijgt na drie minuten spelen al een kans. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied wist Brentjens net niet het hoofd  goed tegen de bal te krijgen en zo de uitploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te brengen. Verder is de eerste helft gelijkwaardig, met af en toe een gevaarlijk voor de goal komend VVOP. Doordat beide ploegen in evenwicht zijn, is de gelijkstand na 45 minuten op het scorebord zeer terecht.

2e helft

Na de thee was er één wijziging in de ploeg van AGOVV, Ireeuw bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Marco Bosz. Laatstgenoemde zou een nadrukkelijke rol spelen in de 0-1. Na achttien minuten spelen was het Bosz die gelanceerd werd en de bal wist voor te zetten op Ichikawa; de Japanse furie twijfelde geen moment en schoof de bal langs de Voorthuizense sluitpost (0-1). Nog geen twee minuten later bracht de kopsterke spits Brentjens de 50 meegereisde uitsupporters in extase, door de 0-2 binnen te koppen.  VVOP gaf zich niet gewonnen en zette flink druk, wat na twee minuten na de 0-2 al in een doelpunt resulteerde. Tim van de Vis wist na een scrimmage voor het doel van Kevin Bloemendal de bal achter de Apeldoornse keeper te krijgen (1-2). De laatste 20 minuten van deze wedstrijd werden billenknijpend doorgemaakt. VVOP viel aan en AGOVV verdedigde, met resultaat, want de Blauwen wisten deze stand over de eindstreep te trekken. Eindstand VVOP – AGOVV 1-2.

Ook al won AGOVV vandaag haar wedstrijd, de blauwen zijn nog steeds niet veilig voor het ontlopen van de nacompetitie. Alle directe concurrenten verloren of lieten punten liggen, maar toch zal het op de laatste speeldag aankomen. Mocht AGOVV volgende week zaterdag winnen van Scherpenzeel, is men alsnog afhankelijk van wat er in Lelystad en Dieren gebeurt. In Lelystad spelen de plaatselijk SV en Unicum een ware stadsderby, terwijl het reeds gedegradeerde Dieren het geplaagde Lunteren, dat nu op de veilige tiende plaats staat, ontvangt. Behalen Lunteren en AGOVV hetzelfde aantal punten na 26 speelronden, dan is het doelsaldo bepalend. Op dit moment heeft Lunteren een voordeel van +7 ten opzichte van AGOVV.