Facebook Toestaan Niet toestaan

Strijdend AGOVV verdient meer dan een punt

22 april 2017 18:00

René Hulshoff

AGOVV is er vanmiddag helaas niet in geslaagd haar passie en inzet te verzilveren voor drie punten. Tegen het hooggeklasseerde Renswoude werd het 0-0.

Eerste helft:
De kersverse periodekampioen van de tweede klasse G kampte met wat pijntjes en verscheen dus met een andere basisopstelling dan voorgaande wedstrijden. Kansen temeer voor de blauwen om punten mee te nemen vanuit Renswoude.
AGOVV begon deze wedstrijd fel, maar wist geen kansen te creëren. Alle duels werden op het middenveld uitgevochten. Van beide kanten werd er veel balverlies geleden in deze matige eerste helft. Het enige lichtpuntje kwam van de voet van Kevin Jansen, hij volleyde van circa 25 meter de bal richting de sluitpost van Renswoude. Helaas kreeg de “harde” wind geen vat op de bal, zodat deze in de handen van de keeper terecht kwam. Strijdend AGOVV zat er ten opzichte van de vorige wedstrijden korter op en had merendeel de touwtjes in handen.

marco

Tweede helft:
In het tweede epistel gingen de Apeldoorners vrolijk verder met het felle spel. Men voelde aan dat hier meer te halen viel dan een gelijkspel, maar jammer genoeg werden er wederom geen doelrijpe kansen gecreëerd. Pas na het inbrengen van Ross Baars in de 55e minuut en Melvin Ireeuw in de 64e minuut werden de blauwen dreigender. Direct nadat laatstgenoemde inviel, kwam hij vrij voor keeper van Ginkel, maar werd teruggefloten door de onberispelijk fluitende arbiter Hoving vanwege buitenspel.

In het laatste kwart hadden de Renswoudenaren weinig in te brengen tegen de wervelende blauwe equipe en kwamen amper aan spelen toe. Pal voor het eind zou het kwartje bijna de kant van AGOVV op vallen. Wederom was het Ireeuw die in stelling werd gebracht, maar het lukte hem niet het tij te keren. Al met al hebben de elf van trainer Jerry Cooke laten zien niet thuis te horen in het onderste segment van de tweede klasse G.

Volgende week staat er een regelrechte zespuntenwedstrijd op het programma, dan ontvangt AGOVV de nummer twaalf van het klassement VRC in eigen huis. VRC wist vandaag knap met 2-0 te winnen van het wisselvallige Owios. Concurrent Unicum kreeg van de Valleivogels met 4-1 klop. Door deze uitslagen wordt de strijd om play-offs nog spannender met nog drie speelrondes te gaan.