Scheidsrechter

J.J.A. Visser

Accommodatie

Onbekend

AGOVV is erin geslaagd de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten, maar moest zaterdagmiddag zijn meerdere erkennen in titelkandidaat vv Scherpenzeel. In Scherpenzeel werd er nipt met 2-1 verloren.

De ‘Blauwen’ reisden met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen af naar de koploper van de tweede klasse G. in de voorafgaande  weken heeft de equipe van trainer Jerry Cooke laten zien dat het niet onderin deze klasse thuishoort. Door goed voetbal te spelen, te vechten voor elke meter en met het hart te voetballen zijn de onderlinge banden sterker geworden. Toch heeft de terugslag van de eerste twee periodes ervoor gezorgd dat men nu op een eennalaatste plaats staat.

Eerste helft
In een vrij eenzijdige eerste helft was het de thuisploeg die de touwtjes in handen had. AGOVV, dat met een vijfmansverdediging de zogenoemde bus voor het doel parkeerde, kon alleen maar proberen de aanvallen af te slaan. Telkens wanneer de ‘Blauwen’ in balbezit kwamen, was het de gastheer die vol druk op de bal zette en het op die manier weer terugveroverde. Door het spitsenduo Tevfik en Ouaddouh, dit seizoen al  goed voor 27 doelpunten, werd het de verdediging van AGOVV flink moeilijk gemaakt. Na 26 minuten tegenhouden, was het Niels van Geerenstein die binnen het strafschopgebied iets te laat zijn voet naar de bal zette en daarmee Ouaddouh vloerde. De onberispelijk fluitende leidsman Visser legde voor deze overtreding de bal op de elfmeterstip. Ouaddouh zelf wist deze penalty te benutten en zette hiermee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt probeerde AGOVV er voetballend uit te komen, maar omdat er teveel mensen achter de bal stonden, werden de voorhoedespelers niet bereikt. Op slag van rust scoorde Ouaddouh zijn tweede treffer van de middag. Na een goede aanval wist hij vanuit een moeilijke positie Apeldoorns sluitpost Koldenhof te verschalken (2-0). Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft begon AGOVV anders te voetballen dan in het eerste bedrijf. Met het meer druk zetten op de bal en bij balbezit veelal het middenveld op te zoeken, probeerden ze zo de aanval op te zetten. Na tien minuten spelen, werd Maikel van der Wijk ingebracht, om zo iets meer stootkracht voorin te krijgen. Dit leek meteen goed uit te pakken. Met sterk combinatievoetbal kwam er meer dreiging voor het Scherpenzeelse doel, wat na 57 minuten spelen resulteerde in een strafschop voor AGOVV. Lars Hoekman werd net als in de uitwedstrijd tegen VSCO naar de grond getrokken, waardoor de bal op elf meter van doelman Uyterwaal werd gelegd. Penaltyspecialist Raymon van Buren mocht de trekker overhalen en zo de aansluitingstreffer binnenschieten (2-1). Met nog een goed half uur te spelen, zette AGOVV alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Volgens een omstander begon de thuisploeg wat meer te ‘freewheelen’ en raakte hierdoor de grip op de wedstrijd kwijt. Toch stond de Scherpenzeelse verdediging als een huis en lukte het de Blauwen niet om het verschil te maken. Vriend en vijand waren ervan overtuigd dat de nummer dertien van het klassement er met een punt vandoor zou gaan. Tegen de verhouding in stonden een kwartier voor tijd de lat en de wederom goed keepende Koldenhof een verdere voorsprong voor de koploper in de weg. In de slotfase van deze aantrekkelijke wedstrijd kreeg AGOVV nog wel twee mogelijkheden, maar wist dit niet om te zetten in doelrijpe kansen. De als gladiatoren vechtende ‘Blauwen’ konden niet voorkomen dat zij als verliezers de arena zouden verlaten.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, staat AGOVV nu op zes punten verwijderd van een veilige elfde plaats. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en moet er voor het eerst in de historie worden afgereisd naar AVW’66 in Westervoort.