P.H.G. van Koolwijk

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Een bij vlagen goed voetballend AGOVV heeft zaterdagmiddag in blessuretijd verloren van OWIOS. Na honderd-en-een minuten spelen waren de gasten uit Oldebroek met 2-3 te sterk voor de ‘Blauwen’.

Nooit eerder wist AGOVV van de Oldebroekers te winnen, maar zaterdag leek daar een eind aan te komen. Na 90 minuten zuivere speeltijd pronkte er een 2-1 voorsprong op het scorebord. Een tumultueuze slotfase draaide alles echter volledig om, waarin scheidsrechter Van Koolwijk maar liefst elf (!) minuten blessuretijd bijtrok.

Het treffen op sportpark Berg en Bos kwam maar moeilijk los. OWIOS mocht het spel maken en AGOVV wachtte geduldig af, loerend op een counter. Het eerste doelpunt liet dan ook vrij lang op zich wachten, hoewel Marco Bosz na veertien minuten de 1-0 al op zijn schoen had. De aanvaller raakte de bal echter volledig verkeerd. Hoewel beide ploegen in het vervolg eindelijk tot een flink aantal kansen kwamen, maar die niet wist te benutten, was het de altijd tegen OWIOS scorende Yuri Brentjens die vier minuten voor rust de openingstreffer maakte. De winst van vorige week in Ede had een zichtbare positieve invloed op de spelersgroep, aangezien AGOVV bij vlagen goed voetbalde en dat combineerde met de nodige vechtlust. De ploeg van Hans uit den Bogaard mocht na de openingstreffer wel van geluk spreken dat het met een 1-0 voorsprong de rust inging. Ben Snoek en Cornell Balk misten namens de bezoekers namelijk twee dotten van kansen.

Vijf minuten na rust waren het wederom de elf van trainer Hans uit den Bogaard die goed uit de startblokken kwamen. Na een prima aanval zag Lars Hoekman zijn inzet door OWIOS-doelman Herold Ponstein maar net gepareerd worden. In het vervolg werd OWIOS wat sterker en in de 64e minuut lukte het de gasten wat terug te doen. Via een raak schot van Hendrik Uitslag, die slim de buitenspelval omzeilde, kwam het langszij. Lang kon er niet genoten worden van dit doelpunt: zes minuten later liet AGOVV zien dat ze het aanvallen en scoren niet verleerd waren. Na een rush aan de linkerkant van het veld kon Marco Bosz goed voorzetten en Luca Hendriks in stelling brengen. Hij twijfelde geen moment en bracht met zijn doelpunt de thuisploeg wederom op voorsprong. Met nog twintig minuten speeltijd brak er een chaotisch einde aan. OWIOS zette alles op alles om toch nog met een punt naar huis te kunnen gaan. De defensie van de Apeldoorners kwam daarmee flink onder druk te staan. Debuterend doelman Mike Koldenhof wist in deze fase toch zijn doel schoon te houden, maar moest ook nog behandeld worden aan een lichte blessure, wat uiteindelijk niet meer dan vier minuten duurde. In die extra tijd kantelde de wedstrijd richting de Oldebroekers. Pure passie en strijd van AGOVV konden de gasten niet weerhouden om in de 92e minuut via een kopbal van Ben Snoek de stand op 2-2 te brengen. Even leek het er op of beide ploegen de punten zouden verdelen, maar de arbiter was van mening de blessuretijd een eeuwigheid te laten duren. In de 98e minuut velde Hendri Nagelhout het vonnis en bracht met zijn schot zijn ploeg naar de overwinning. Na een stevige overtreding kreeg Petu Toisuta ook nog eens de directe rode kaart.

Daarmee leed AGOVV een enorm zure nederlaag, aangezien een punt verdiend was geweest. Zoals het ploegen uit de onderste regionen vaak betreft, valt het kwartje dan vaak toch de verkeerde kant op. Dat was tegen OWIOS zeker het geval voor AGOVV.