Datum

21 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

AGOVV is er niet in geslaagd om de lijn van vorige week door te zetten. In en tegen Lelystad werd er vrij kansloos met 5-0 verloren.

Dat het vasthouden aan eenzelfde tactiek niet tegen elke opponent werkt, is vanmiddag maar weer gebleken. Het vergt natuurlijk tijd en discipline om volgens een bepaald stramien te werken. De tijd hiervoor kreeg AGOVV niet en de discipline kon nauwelijks worden opgebracht tegen een goed voetballend Lelystad’67. De Apeldoorners hadden geen antwoord op het spel van de Lelystedelingen.  Al na zeventien minuten spelen bracht de thuisploeg door een geplaatst ‘zondagsschot’ van Boyd Besselink de 1-0 op het scorebord. Een kleine tien minuten na de eerste treffer zag de goed fluitende scheidsrechter Rutgers dat Robin van Maaren een lichte overtreding binnen het strafschopgebied maakte en legde de bal op de penaltystip. Deze werd door de eerdere doelpuntenmaker Besselink feilloos binnengeschoten (2-0). In de navolgende 50 minuten probeerde AGOVV nog wel de aansluitingstreffer te maken. Door een verdediger te vervangen voor een aanvaller (Marco Bosz voor Robin van Maaren) zou dit ook bijna lukken, maar meerdere keren strandde het offensief van ‘de Blauwen’ op de defensie van Lelystad’67.

Het laatste kwartier kan omschreven worden als een dramakwartier. In de slotfase van deze wedstrijd was de gastheer verreweg de sterkste. Youssof Tokhi wist binnen tien minuten zijn ploeg naar een 5-0 overwinning te schieten. Door deze overwinning stijgt Lelystad’67 naar een zesde plek op de ranglijst met zeven punten uit vijf wedstrijden. AGOVV verloor een plekje op deze ranglijst en staat op een twaalfde plek met een gelijk aantal punten, maar met één doelpunt meer dan ESA en Renswoude.