30 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Door een rake strafschop van Martijn Derksen in de 89e minuut ging AGOVV met pech onderuit tegen AVW’66 uit Westervoort. Een punt leek binnen handbereik, totdat scheidsrechter Visser resoluut naar de stip wees na een ongelukkige handsbal van Wesley Bruinier. Daardoor staat AGOVV na twee wedstrijden nog op nul punten.

Op sportpark Berg en Bos waren de kansen in de hele wedstrijd op één hand te tellen. AGOVV wachtte vanaf het eerste fluitsignaal rustig af wat AVW’66 wilde, maar de bezoekers wisten zich maar zelden door de sterke verdedigende organisatie van de ‘Blauwen’ te spelen. Na een aftastende openingsfase viel de eerste mogelijkheid dan ook pas na elf minuten te noteren, toen Martijn Derksen de bal bij de tweede paal maar net over het doel van Martijn Droppert kopte. Twee minuten later miste diezelfde Derksen met opnieuw een kopbal kracht om Droppert te verschalken, want Kevin Jansen kon nog voor de doellijn opruimen. Waar AGOVV de verdedigende organisatie goed op orde had, gold dat ook voor de ploeg uit Westervoort. De ‘Blauwen’ konden na een balverovering maar moeilijk de spitsen bereiken, waardoor het spel zich veelal op het middenveld afspeelde. Uit een corner van Luca Hendriks stichtte Kevin Jansen met een goede kopbal wel het eerste gevaar namens AGOVV. Na 37 minuten leek het vervolgens 0-1 te worden, toen Guido Temmink keurig afwerkte, maar de vlag ging tot ongenoegen van AVW omhoog. Het leverde Ivo Rigter een gele kaart op.

Na de onderbreking kwam AGOVV meer aan voetballen toe. Via een goede aanval aan de rechterkant kwam Maikel van der Wijk door aan de rechterkant, maar zijn voorzet bereikte niemand. AVW zette er, op een hard afstandsschot van Temmink na, niet veel tegenover. Logisch was dan ook om te denken dat het op een puntendeling zou afstevenen, tot het bewuste moment in de 89emoment zich voordeed. Na een voorzet vanaf de rechterkant viel de bal ongelukkig tegen de hand van Wesley Bruinier. Scheidsrechter Visser wees resoluut naar de stip en Martijn Derksen faalde niet: 0-1. Of het een terechte strafschop was, daar waar de meningen na het laatste fluitsignaal over verdeeld. Feit is wel dat AGOVV haar vijfde strafschop tegen kreeg in evenzoveel duels. Ook mag gezegd worden dat het te weinig kreeg voor het harde werken tegen een ervaren en goed georganiseerde ploeg.

Nul uit twee dus voor AGOVV. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen koploper Veensche Boys, dat in twee duels tien scoorde en nog geen tegentreffer incasseerde. In Nijkerkerveen zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.