Kruis, E.

Accommodatie

Onbekend

Door Rene Hulsoff - Op deze regenachtige zaterdagmiddag in Ermelo zou de gastheer EFC’58 een maatje te groot blijken voor de gasten uit Apeldoorn.

Beide teams, die uit komen in de 3e klasse B, beginnen de wedstrijd aftastend, met af en toe een gevaarlijke uitbraak aan AGOVV-zijde. Beide clubs zijn aardig in evenwicht en de meeste duels worden op het middenveld uitgevochten. Als er al dreiging is van de Apeldoorners, dan is dat voornamelijk van rechtsbuiten Frank Beekers.

EFC’58 groeit langzaam maar zeker toch in deze wedstrijd en wordt steeds gevaarlijker naar het doel van keeper de Haas. Het duurt dan ook niet lang voordat de verdediging van “de blauwen”zwicht voor de druk. Na 24 minuten spelen is daar dan Joey Pul die zijn eerste doelpunt van de middag aantekent (1-0).

De gasten proberen nog wel om de wedstrijd gelijk te trekken, maar na het uitvallen van stormram Beekers, komt er eigenlijk geen dreiging meer vanuit hun voorhoede.
Het zijn dan ook de Ermeloërs die de dienst uitmaken en het is wederom Joey Pul die in de 32e minuut zijn tweede doelpunt maakt (2-0). Dit is tevens de ruststand op sportpark de Zanderij.
In de tweede helft heeft AGOVV nog 45 minuten de kans om het tij te doen keren, maar het tegendeel wordt bewezen, doordat in de 53e minuut Erwin Westerbroek de 3-0 voor zijn rekening neemt.

Na dit doelpunt zit de wedstrijd op slot en laten de Ermeloërs de Apeldoorners wat meer voetballen. Dit creëert de nodige ruimte in de achterhoede van “de blauwen”, wat dan ook onmiddellijk wordt afgestraft door man of the match Joey Pul, die met de 4-0 zijn hattrick van de middag scoort.

Deze uitslag zal ook de eindstand worden in deze natte doch sportieve match, die onder leiding van de goed fluitende dhr. Kruis slechts één gele kaart telde.