Scheidsrechter

Eck, J.E. van

Accommodatie

Onbekend

Door René Hulshoff - In deze laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt Zwart-Wit’63 uit Harderwijk , AGOVV uit Apeldoorn, beide clubs staan gelijk op de ranglijst en het is de Apeldoorners er alles aan gelegen om, na een teleurstellende reeks, hier punten te pakken.

Het zijn dan ook de “Blauwen”die direct vanaf het begin al het initiatief nemen en in de 2e minuut verzuimen om er al 1-0 van te maken. Na een vrije trap komt de bal voor de voeten van Marco Bosz maar hij schiet op de lat.

AGOVV blijft druk zetten en het spel maken, ondanks veelvuldig balverlies, zijn zij de betere in deze fase van de wedstrijd zo creëren de gasten een aantal kansen die niet verzilverd worden.

Maar toch door een enkele uitbraak van de Harderwijkers, zorgt Robert Ambroziak in de 28e minuut met een schot van circa twintig meter voor de openingstreffer (1-0).

Door dit doelpunt laten de Apeldoorners zich niet uit het veld slaan en proberen voor de rust nog de gelijkmaker binnen te schieten, dit heeft een averechts effect want door de ruimtes en opeen stapeling van fouten in en door de achterhoede, is het pal voor rust Martijn Smits die de 2-0 voor zijn rekening neemt.

AGOVV krijgt een lesje efficiënt voetbal, door zelf drie mega kansen te creëren en het te verzuimen af te maken, doet de gastheer het omgekeerde.

Na de rust is het weer AGOVV die beter en feller begint, maar kunnen niet voorkomen dat in de 60e minuut Martijn Smits zijn tweede van de middag binnenschiet (3-0).

De “blauwen”blijken toch nog over veerkracht te beschikken, want het is in de 63e minuut Lars Linthorst die na vermeend buitenspel de bal binnen kopt achter doelman David Houtman (3-1).

Het eenrichtingsverkeer op het zwart witte doel zou uiteindelijk beloond worden, na wederom een aantal kansen gemist te hebben is het, in de laatste minuut van de officiële speeltijd, Roeland Linthorst die de 3-2 aantekent.

Dit zou ook de einduitslag worden.

Scheidsrechter J.E. van Eck floot een goede en sportieve wedstrijd maar was toch genoodzaakt eenmaal de gele kaart te tonen.