Onbekend

Door René Hulshoff (RH)

Op deze mooie zonnige zaterdagmiddag in het najaar is het, door blessureleed getergde, AGOVV die op sportpark de Eendracht mag aftrappen.

Beide clubs, die in de middenmoot van de 3e klasse B verkeren, hebben de punten hard nodig om weer mee te kunnen doen in de top van deze competitie. Na drie verlies partijen is het trainer van Zutphen (AGOVV) er alles aan gelegen om hier de volle winst te pakken.
Na de aftrap kan AGOVV nog niet de organisatie vinden en komt al na drie minuten op achterstand door een doelpunt van spits Mel Mijdema, die na een fout in de verdediging vrij mag uithalen (1-0).

In een nog niet echt boeiende eerste helft lijkt het er op dat de “Blauwen”uit Apeldoorn meer de controle over de wedstrijd krijgen en combineren er lustig op los.

Door dit veld overwicht is het dan ook niet meer dan normaal dat de gelijkmaker in de lucht hangt. Deze komt er dan ook, het is na 26 minuten spelen Marco Bosz, die na een rush aan de rechterkant naar binnen draait en verwoestend uithaalt, keeper Menges is kansloos (1-1).

Na dit doelpunt wordt AGOVV sterker en komt beter in de wedstrijd, er volgen nog een paar kansen maar met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

In de tweede helft speelt zich het zelfde scenario af als voor rust. In de 51e minuut is daar kans nummer twee voor Hulshorst, die efficiënt wordt benut door Melle van der Salm (2-1).

AGOVV probeert zich te herpakken maar door gebrek aan een echte spits wil dit niet lukken. Het spel golft op en neer waarin de Apeldoorners meer balbezit hebben maar de gastheer uit Hulshorst de kansen creëert. Vlak voor het einde is er nog een mega kans voor Berry Middelkoop (vv Hulshorst) maar die ziet zijn schot stranden op de vuisten van AGOVV doelman de Haas.

Tegen de verhoudingen in is 2-1 de eind uitslag. Scheidsrechter J. van Wijnen kon in deze uiterst sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden.

Foto's: Gusta van Maaren.