Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

AGOVV had het in de tweede helft moeilijk tegen een makkelijk voetballend Unicum Lelystad. Dankzij een portie flinke werklust en een hele late treffer van Steven van Es wisten de Blauwen zaterdag toch een heel belangrijk punt mee te pakken: 2-2.

Zonder de geblesseerden Jordi Steenbergen, tim Poelarends en Lars Brummel, maar wel weer met Patrick Jansen en Luca Bouwmeester erbij, hield AGOVV in de eerste helft aardig gelijke tred met Unicum. De bezoekers uit Flevoland kwamen wel vlot op 0-1 via Ibrahim Sirtout, maar dat zette AGOVV snel recht. Jesse Perdon gaf na een hoekschop van Jesse Hartgers het laatste zetje voor de 1-1.

Heel grote kansen deden zich in het vervolg van de eerste helft niet meer voor. AGOVV hield Unicum aardig in bedwang en daarom was het ook jammer dat vlak voor rust toch de 1-2 viel. Kenny Teijsse kopte raak na een hoekschop die volgens ooggetuigen wel heel makkelijk werd gegeven. Het zou namelijk buitenspel zijn geweest voor een speler van Unicum.

Terwijl de weersomstandigheden op Berg en Bos steeds slechter werden, stroopte AGOVV na rust de mouwen nog een keertje op. Jesse Perdon werd na een uur spelen weer naar voren gedirigeerd om ‘oorlog te maken’ en ruimte te creëren voor de aanvallers om in kansrijke positie te komen.

Nadeel was dat AGOVV achterin een paar keer flink ruimte moest weggeven. Daar profiteerde Unicum niet van, waardoor de wedstrijd toch tot het laatst spannend bleef. Met Hüseyin Guveli en Jaap de Brouwer intussen ook binnen de lijnen werd het alles-of-niets in de laatste minuten.

Leek het eventjes weer ‘niets’ te worden toen de arbitrage een duw in de rug van een AGOVV-speler niet beoordeelde als een strafschop, in de ‘dying seconds’ stond Steven van Es wel op de goede plek. De Unicum-defensie capituleerde dan toch: 2-2. Het was vrijwel direct einde wedstrijd.

Het punt deed de Blauwen niet alleen stijgen van plek acht naar plek zes op de ranglijst, dit resultaat kan aan het eind van de rit wel eens heel belangrijk blijken. De verschillen in de middenmoot zijn dusdanig klein dat elk punt of doelpunt intussen goud waard is. AGOVV hoeft qua doelsaldo overigens niet te wanhopen: dat is nog altijd een stuk beter dan dat van de achtervolgers.

Komend weekend speelt AGOVV de op papier zwaarste wedstrijd van het seizoen uit tegen Batavia’90. De Lelystedelingen strijden met Hierden om het kampioenschap en verloren in de competitie nog geen wedstrijd. Aan AGOVV de taak om het ‘onmogelijke’ mogelijk te maken.