Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

Wedstrijden tussen AGOVV en OWIOS zijn altijd spectaculair en de jongste editie was daar zaterdag geen uitzondering op. Er gebeurde weer van alles op Berg en Bos. Toen alle rookwolken waren opgetrokken na een tumultueus duel, bleek er geen winnaar uit de arena te stappen: 2-2.

OWIOS was het meest tevreden met dat punt. Niet alleen kwam het gelijkspel diep in de extra tijd tot stand na een corner van Erik van Haagen, de Oldebroekers stonden ook nog eens een groot deel van de tweede helft met een man minder op het veld. Hendrik Uitslag werd na een uur spelen met een rode kaart weggestuurd door arbiter Goutier. Hij zou een slaande beweging hebben gemaakt richting een speler van AGOVV.

Op dat moment was de stand 1-1, na een vroege goal van Jesse Perdon (hoekschop Jesse Hartgers) en de gelijkmaker van elf meter vlak voor rust van de latere delinquent Uitslag. Volgens ooggetuigen die het goed konden zien een terechte penalty. AGOVV kwam na de vroege voorsprong ook niet meer tot grote kansen, behoudens een kopballetje van Huseyin Güveli. Marco Bosz kwam twee keer in scoringspositie, maar schoot de bal even zo vaak de parkeerplaats op.

Spits Jeffrey van Amersfoort was door autopech vertraagd, maar maakte in de tweede helft toch zijn opwachting in het elftal van AGOVV. Kansen bleven ook na rust spaarzaam, de wedstrijd was redelijk in evenwicht. Na 65 minuten een vreemd moment: terwijl Jesse Perdon net naar de kant was gegaan na een blessurebehandeling, legde scheidsrechter Goutier het spel ineens stil.

Aanhangers van OWIOS op de tribune aan de lange zijde zouden vervelende teksten gescandeerd hebben en daar had Goutier geen zin in. Na een minuut of zes hervatte de leidsman het duel en gaf hij AGOVV een strafschop na een overtreding op Perdon, die door trainer Gerrit Brouwer naar het front was gedirigeerd. Steven van Es schoot raak: 2-1.

AGOVV dwong ook na deze treffer niet veel af, maar had wel pech dat de bal tegen de paal ging na een schot van Hartgers. Aan de andere kant kreeg OWIOS een flinke kans toen de bal op de lat belandde en terug het veld in stuiterde.

n de – zoals verwacht – lange extra tijd werd OWIOS-trainer Akar nog weggestuurd nadat hij zomaar het veld in was gelopen. AGOVV leek de overwinning over de streep te trekken, maar verkeek zich in de laatste minuut toch op de bal van Van Haagen.

In het blauwe kamp voelde het gelijkspel zuur, al was het gezien de krachtsverhoudingen over de hele wedstrijd wellicht geen vreemde eindstand.