Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

AGOVV heeft zaterdagmiddag vrij zakelijk van SC Hoevelaken gewonnen. In een uiterst sportief duel liepen de Blauwen met een 3-0 overwinning van het veld.

De middenvelders van de blauwe brigade hadden een nadrukkelijke rol in deze wedstrijd. Zo wisten Steven van Es, Joey Bosz en Jesse Hartgers allen een doelpunt mee te pikken. Voor Van Es en Hartgers bijna een gewoonte, maar voor de 153-voudig eerste elftalspeler Joey Bosz vallen de doelpunten niet als rijpe appels uit de boom.

Bosz speelt als verdedigend middenvelder en is niet vaak in het vijandelijke zestien meter gebied te vinden. Toch wist hij tegen Hoevelaken acht minuten voor het verstrijken van de eerste helft doeltreffend te zijn. Zijn schot caramboleerde nog wel via het lichaam van een speler van Hoevelaken, maar dat mocht de pret voor Bosz niet drukken.

Van Es opende de score in deze wedstrijd. Na een solo, waarbij hij meerdere verdedigers het bos in stuurde, schoot hij vanuit een moeilijke hoek knap binnen.

Hartgers zorgde met zijn fraaie schot vier minuten na de pauze dat de wedstrijd in het slot werd gegooid. De 3-0 van Jesse Hartgers bleef tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan, waardoor AGOVV een zakelijke overwinning boekte.

Voor AGOVV was de wedstrijd tegen Hoevelaken een mooie en nuttige generale repetitie. Aanstaande zaterdag staat namelijk de uitwedstrijd tegen koploper Otterlo op het programma. In de thuiswedstrijd van 8 maart jongstleden bleven de punten op sportpark Berg en Bos. De Blauwen wonnen toen met 1-0 van een sterk spelend Otterlo.