Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

AGOVV heeft op de geboortedag van assistent-trainer Rolf Derksen zichzelf en de oefenmeester een mooi cadeau gegeven. Door een 4-0 overwinning op SKV uit Wageningen staan de Blauwen nu bovenaan in de derde klasse B.

AGOVV zit ook nog volop in de race om de tweede periode binnen te slepen. VVOP uit Voorthuizen staat daarin op een eerste plek, met een gelijk aantal punten, maar met één doelpunt meer. Doordat Otterlo kostbaar puntverlies in eigen huis tegen het als twee-na-laatst geklasseerde Rood Wit’58 leed, klommen de Apeldoorners en Voorthuizenaren naar de respectievelijk eerste en tweede plaats in de competitie.

De wedstrijd
AGOVV speelde afgelopen zaterdag een vrij solide wedstrijd en gaf niks weg aan gastheer SKV. In de eerste helft werden de nodige kansen gecreëerd, maar het scoren lukte pas na het wisselen van helft in het tweede gedeelte van de wedstrijd. SKV had vrij weinig in te brengen tegen de 4-4-2-formatie van trainers Brouwer en Derksen. Beide oefenmeesters kozen na het gewonnen duel tegen Blauw Geel van vorige week wederom voor deze tactiek. Dit pakte pas na een uur spelen goed uit. Notabene de twee verdedigers Stegeman en Perdon openden het bal met hun doelpunten. Raymond Stegeman wist na aangeven van Maikel van der Wijk zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken. De kopkrachtige Jesse Perdon bracht niet veel later de 0-2 op het scorebord. Zijn teller voor seizoen 21-22 komt na zaterdag op vier doelpunten te staan. In de slotfase kwamen dan uiteindelijk de voorhoedespelers aan de beurt. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot Steven van Es zijn ploeg op een nog verdere en onoverbrugbare voorsprong.
Maikel van der Wijk complementeerde in de slotseconden de eindstand naar 0-4.

De kans zit er voor AGOVV in dat ze maar kort kunnen genieten van de eerste plek op de ranglijst. Concurrent Otterlo speelt dinsdagavond een inhaalduel tegen Blauw Geel’55. Bij winst nemen zij de koppositie weer over.

Aanstaande zaterdag komt AGOVV thuis in actie tegen de nummer dertien van het klassement, vv Stroe. Een mooie gelegenheid voor de blauwhemden om een ticket voor de play-offs te bemachtigen door het winnen van de tweede periode. Er zal dan natuurlijk gekeken worden naar de wedstrijd in Putten. Wellicht lukt het Rood Wit ook om gelijk tegen VVOP te spelen en zo de periodetitel in Apeldoorn te bezorgen.