Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO SR2

Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

Net als twee seizoenen geleden heeft AGOVV zich geplaatst voor de tweede knockout-ronde van de strijd om de districtsbeker. Competitiegenoot Advendo’57 werd zaterdag met 4-1 verslagen in een duel waarin AGOVV tevens het zelfvertrouwen opvijzelde.

De uitslag was dezelfde die op 2 oktober in de competitie werd neergezet en deed AGOVV om meerdere redenen deugd. Niet alleen is er het vooruitzicht van een extra bekerduel, vooralsnog gepland voor zaterdag 18 december, na twee teleurstellende wedstrijden tegen SKV (1-1) en Blauw Geel (4-2 verlies) was het nodig om weer even in de juiste flow te komen.

Dat deden de Blauwen zaterdag dus tegen Advendo, de laagvlieger in de derde klasse B. AGOVV moest het doen zonder Jesper Bourgonje (blessure) en Marco Bosz (privé), maar zag wel linksback Armon Veeneman na ruim een jaar blessureleed zijn rentree maken. Verdediger Kevin Jansen keerde eveneens terug van een blessure en startte op de bank.

Binnen een minuut had AGOVV via Steven van Es de score al kunnen openen, maar die kans was nog niet aan de topscorer besteed. Niet dat het lang duurde voor de bal in het netje lag. Jesse Hartgers tekende er na tien minuten voor en leek AGOVV snel een makkelijke middag te bezorgen. Twee minuten later was het echter alweer 1-1 door te laconiek verdedigingswerk en kon de thuisploeg opnieuw beginnen.

Kansen werden er voldoende bijeen gespeeld in de eerste helft, alleen liet de afronding lang te wensen over. Pas vlak voor rust slaagde Maikel van der Wijk erin om de doelman van Advendo te passeren voor de 2-1.

De tweede helft was lange tijd interessant en aantrekkelijk om naar te kijken, de bezoekers groeven zich niet in en wilden er echt nog iets van maken. Bij AGOVV waren Veeneman en Marco Hopman (hamstring) intussen gewisseld en maakte Lars Brummel (tweede elftal) zijn opwachting. Ook Raymond Stegeman viel in. Het was Van Es die met een fraaie lob de wedstrijd in het slot gooide (3-1), waarna Stegeman met de 4-1 de score verder oppoetste voor AGOVV.

De wedstrijd ging daarna enigszins als een nachtkaars uit. Jaap de Brouwer loste in de slotfase Lars Hoekman af en maakte zijn eerste minuten dit seizoen in het blauwe shirt, eigenlijk nog het enige vermeldenswaardige wapenfeit in de laatste 20 minuten. Het doel van Patrick Jansen viel in de opkomende mist steeds moeizamer te ontwaren en beide teams geloofden het wel.

AGOVV speelt komende zaterdag (15.00 uur) weer een competitiewedstrijd en krijgt dan VVOP op visite op sportpark Berg en Bos.