Scheidsrechter

Youri Kuipers

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft zaterdagmiddag weinig moeite gehad om in de streekderby Teuge te verslaan. Nog geen drie kwartier in de wedstrijd stonden de blauwhemden al met 4-0 voor, om uiteindelijk met een monsterzege van 7-1 de zaterdagmiddag af te sluiten.

De derby tussen Teuge en AGOVV heeft altijd wel iets speciaals. Zo houden beide ploegen elkaar meestal wel in evenwicht, met uitzondering van de uitschieter van de “Oosterbuur” (1-4) drie jaar geleden. Teuge heeft dit seizoen een enorme gedaanteverwisseling ondergaan. Zo zijn aan het eind van het vorige seizoen zeven gevestigde spelers gestopt en moet trainer André Wassink het met een jonge en aanzienlijk onervaren groep doen.

AGOVV daarentegen bulkt van het zelfvertrouwen met een mix van jong en oud. Dit lijkt nu heel goed uit te pakken voor AGOVV’s oefenmeester Gerrit Brouwer.

“Het lijkt erop of we het lek boven hebben. Ook al ben ik geen verdediger, het lukt me aardig om de rechtsbackpositie te vervullen. Ik kan in deze klasse vrij makkelijk over de rechterflank heen komen, om zo onze voorhoedespelers te bedienen”, aldus routinier Bas Ent, die normaal als aanvaller opereert. Ook Brouwer kan een brede grijns op zijn gezicht niet verhullen. “Het loopt lekker zo!” Een man van weinig woorden, die met vier woordjes een heel interview afstaat, staat nu met zijn team fier bovenaan in de tweede periode.

Toch duurde het nog bijna een half uur voordat AGOVV op stoom kwam. Na wat plaagstootjes op de Teugense verdediging, was het topscorer Maikel van der Wijk die het doelpuntenfestijn inluidde. De pinchhitter was zaterdagmiddag goed voor vijf doelpunten, waaronder een loepzuivere hattrick (hoofd, linkervoet, rechtervoet en drie doelpunten op rij in één helft). AGOVV ging na 45 minuten met een comfortabele voorsprong aan de thee en kon het restant van de wedstrijd rustig uitspelen.

Na een goed uur in de wedstrijd prijkte al een stand van 6-0 op het scorebord. Moreno Schoenmakers schoot twee keer zeer beheerst en bekeken langs Joost Veldwijk. De creatieve en balvaste voorhoedespeler rook dat er voor hem wellicht ook een hattrick in zat, maar moest het uiteindelijk met twee doelpunten doen. Zelfs verdedigers Jansen en Veeneman probeerden nog om de voorsprong te vergroten. Bij Kevin Jansen kreeg de bal net niet genoeg curve om voor de keeper langs de verre hoek te bereiken. Armon Veeneman probeerde op bijna identieke wijze, net als vorige week tegen Blauw Geel, de bal vanaf een goede twintig meter buiten het strafschopgebied binnen te schieten, maar de Teugense goalie voorkwam dat zijn ploeg op een nog grotere achterstand kwam. Alsof sp Teuge nog niet genoeg te lijden had, schoot de absolute Man of the match Maikel van der Wijk vijf minuten voor het eindsignaal zijn vijfde en zevende AGOVV-treffer binnen. Van der Wijk bracht met dat doelpunt zijn seizoenstotaal op zestien en voert de topscorers ranglijst van de derde klasse B aan. Toch lukte Teuge het nog een eretreffer in de boeken te krijgen. Een minuutje na de 7-0 was Yourie Pas degene die AGOVV-doelman Ruben Fremouw verschalkte.

Na drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen, voert AGOVV de ranglijst in de tweede periode aan. Met negen punten uit drie wedstrijden en een positief doelsaldo van 11 kan volgende week bij het geplaagde Rood Wit’58 deze positie verstevigd worden. Ook kan bij winst op de Puttenaren een flinke stap worden gedaan naar de bovenste regionen op de eindranglijst. De ‘Blauwen’ staan nu op een negende plek, maar het verschil met de nummer vier Zwart Wit’63 bedraagt slechts drie punten.