Datum

29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de vlekkeloze start van het seizoen – de eerste vier officiële wedstrijden werden allemaal gewonnen – heeft AGOVV dan toch een tegenvaller te verwerken gekregen. Drie minuten niet scherp zijn, leidde zaterdag het 1-2 verlies in tegen Batavia’90 uit Lelystad.

Het gevoel bleef hangen dat de nederlaag niet nodig was geweest. Tegen het hoog aangeslagen Batavia was AGOVV in de eerste helft op voorsprong gekomen (doelpunt Lars Hoekman) en in de tweede helft waren Maikel van der Wijk en Marco Bosz ook dicht bij succes. Zij vonden de lat en de paal op hun weg.

Batavia had meer geluk in de afronding. Vlak na rust schoten Youssef Tokhi en Joy Schoonhoven kort na elkaar raak, toen AGOVV er verdedigend even gedesoriënteerd bij liep. Ze verstierden daarmee ook het feestje van Kevin Jansen. Die speelde zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht van de Blauwen.

AGOVV-trainer Jerry Cooke had her en der wat wijzigingen aangebracht in zijn elftal. De terugkeer van Hoekman (was tegen Zwart-Wit geschorst) ging ten koste van Moreno Schoenmakers. Shurandell Martis verving in de laatste linie Rogier van Geerenstein. AGOVV en Batavia speelden op een zonovergoten sportpark Berg en Bos een gelijk opgaande wedstrijd en een gelijkspel zou zeker recht hebben gedaan aan de spel- en kansenverhoudingen. Maar het geslepen Batavia liet zien waarom het waarschijnlijk wordt gerekend tot de titelkandidaten in de derde klasse B. Het effectiever omspringen met de kansen, maakte zaterdag het verschil.

AGOVV zakte door het verlies naar de middenmoot. Daar is het na twee speelronden heel druk, met liefst negen teams die op vier of drie punten staan. Teuge is de enige club die na twee wedstrijden nog op honderd procent staat: zes uit twee. Er is dus zeker geen man overboord voor AGOVV. De Blauwen gaan komende zaterdag (6 oktober) op visite bij Terschuurse Boys.