Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

AGOVV verwelkomt nieuwe trainer Yassine Assa

AGOVV verwelkomt nieuwe trainer Yassine Assa

9 juli 2022 13:00

Mediateam

Yassine Assa wordt vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van AGOVV-Futsal. Afgelopen week werden de afrondende gesprekken gevoerd en koos de 33-jarige oud-speler van onder andere PEC Zwolle voor de eredivisionist uit Apeldoorn. Hij volgt hiermee afzwaaiende coach Serkan Kav op, die de functie van manager futsal zaken binnen AGOVV gaat vervullen.

Picsart_22-07-09_11-39-58-505.png
De oefenmeester sloot in 2014 zijn voetballoopbaan af bij hoofdklasser VV Berkum en stortte zich daarna op het trainersvak en het oprichten van diverse zaalvoetbalverenigingen. Als ambulant jongerenwerker vond Yassine het belangrijk jongeren in de regio Zwolle een podium te bieden om hun (voetbal)talenten te etaleren en te ontwikkelen. Dit deed hij vanaf 2015 bij zaalvoetbalvereniging IFC Zwolle (recent opgeheven) en momenteel is hij nog actief bij voetbalacademie AJ Soccerdreams (veldvoetbal).

IMG-20220709-WA0004.jpg                                                     Yassine Assa aan het werk als trainer bij voetbalacademie AJ Soccerdreams

“Jaren geleden kreeg ik affiniteit met het zaalvoetbal door jongens zoals Joey en Reza Ngarigota. Ik ben toen ook in Apeldoorn gaan zaalvoetballen bij onder andere FC Sedap en WSV Futsal. Op het moment ben ik zeer actief bij de KNVB-afdeling zaalvoetbalontwikkeling in mijn regio en probeer hiermee het zaalvoetbal landelijk op de kaart te zetten. Bij AGOVV wil ik deze lijn door proberen te trekken en jonge talenten de mogelijkheid te geven aan te sluiten op het hoogste niveau. Als ik kijk naar de spelersgroep en de ervaring die deze spelers de afgelopen jaren hebben opgedaan, moet het in ieder geval mogelijk zijn om te handhaven en net als vorig seizoen een plekje in de play-offs proberen te bemachtigen. Natuurlijk gaan we voor de eerste acht, het linkerrijtje dus, maar we moeten ook realistisch blijven, aangezien er een aantal topploegen met meer budget ook topspelers kunnen aantrekken”, aldus de kersverse hoofdtrainer Yassine Assa.

 

Stokje doorgeven
Na twee seizoenen als hoofdtrainer van AGOVV-Futsal geeft Serkan Kav het stokje door aan zijn jongere collega Yassine Assa. Kav gaat per direct in de functie van manager futsal zaken bij AGOVV aan de slag. In deze functie zal hij overkoepelend over alle commissies fungeren en aansluiten bij het algemene bestuur binnen de voetbalvereniging. Doel van alles is om nog meer structuur aan te brengen binnen de zaalorganisatie en verder te professionaliseren op het hoogste niveau.

_DSC0382.JPG                                                          Serkan Kav geeft aanwijzingen tijdens het uitduel tegen ASV Lebo

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!