Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VOETBALLEN TIJDENS PASEN EN PINKSTEREN; DIT VERANDERT ER

VOETBALLEN TIJDENS PASEN EN PINKSTEREN; DIT VERANDERT ER

20 februari 2019 9:15

Jules Waterman

De KNVB hanteert sinds het seizoen 2017/’18 voor het amateurvoetbal een aangepaste speeldagenkalender, waarbij de competities over het algemeen pas starten in het vierde weekend van september. Daarnaast is ook het einde van de competitie verschoven van begin mei naar het vierde weekend van mei. Ook werd er voor het eerst door zondagteams op zondag gevoetbald tijdens de weekenden van Pasen en Pinksteren.

De speeldagenkalender van het seizoen 2017/'18 is geëvalueerd. Daarbij was de KNVB benieuwd naar de ervaringen en wensen met betrekking tot de nieuw te vormen competitieopzet en de daarbij behorende kalender. Over het algemeen is 58 procent van de respondenten tevreden met de competitieopzet die in het seizoen 2017/’18 is ingegaan. Hieronder de gedetailleerde uitkomsten van het onderzoek over het voetballen rondom Pasen en Pinksteren.

Pasen en Pinksteren

Opvallend is dat de meningen over voetballen tijdens de weekenden van Pasen en Pinksteren verdeeld zijn. Afgelopen seizoen is tijdens het paas- en het pinkerweekend voor het eerst door zondagteams op eerste paasdag en eerste pinksterdag gespeeld. Daarover is respectievelijk 47 en 43 procent ontevreden.

Wijzigingen seizoen 2018/’19

Aan de hand van de resultaten is daarom besloten om al dit seizoen een aantal wijzigingen door te voeren, waaronder de volgende:

  • De wedstrijden met Pasen en Pinksteren worden weer op tweede paasdag (maandag 22 april 2019) en tweede pinksterdag (maandag 10 juni 2019) gespeeld, met de mogelijkheid om de wedstrijd in onderling overleg te verplaatsen naar zondag. Deze situatie is alleen van toepassing op de categorie A. De categorie B is tijdens Pasen vrij en heeft met Pinksteren de mogelijkheid een inhaalwedstrijd in te plannen.

Eerder publiceerde de KNVB een artikel met een evaluatie van de speeldagenkalender en de wijzigingen die hieruit voortvloeiden.

Bron: KNVB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!