Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

AGOVV op jacht naar driepunter in eigen huis

AGOVV op jacht naar driepunter in eigen huis

1 oktober 2021 18:30

Mediateam

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 neemt AGOVV het op tegen Advendo’57. Op het eigen sportpark Berg en Bos wordt er om 15.00 uur afgetrapt. De Blauwen liepen vorige week direct averij op bij Terschuurse Boys (2-2). In eigen huis wil de ploeg van hoofdtrainer Gerrit Brouwer de eerste drie punten binnen slepen.

Gelijkspel
Dat een zorgeloze voorbereiding geen garantie is voor een goede competitiestart, bleek vorige week wel in en tegen Terschuur. Op sportpark Overbeek stond AGOVV de eerste tien minuten nog te slapen, waar de thuisploeg wel wakker was. De eerste twee mogelijkheden voor Terschuurse Boys waren direct raak: 2-0.

Pas na die harde klap begonnen de Blauwen met voetballen. Tachtig minuten lang ging AGOVV in de achtervolging, wat resulteerde in twee doelpunten van Steven van Es: 2-2. De thuisploeg bezweek daarna bijna onder de druk, maar de aanvallers van AGOVV hadden het vizier niet op scherp staan. Daardoor moesten Brouwer en co genoegen nemen met een punt.

terschuur2.jpeg

Houvast
Bij alle AGOVV’ers voelde het gelijkspel als een verlies, maar de slechte openingsfase daargelaten biedt het spel van de ploeg houvast. Thuis tegen Advendo’57 telt alleen de winst, om niet nog meer averij op te lopen in het begin van het seizoen. De statistieken spreken in ieder geval in het voordeel: twee keer eerder kwam de komende tegenstander uit Ederveen naar Apeldoorn. In beide wedstrijden trok AGOVV aan het langste eind, met twee keer dezelfde uitslag: 5-2.

Advendo kende dit jaar een goede voorbereiding. De ploeg van trainer Jan Fluit won alle acht de oefen- en bekerwedstrijden. In de eerste competitiewedstrijd stonden de roodhemden echter met lege handen. Thuis tegen ONA’53 uit Wageningen werd met 1-3 verloren. “Teleurstellend. Ik had er echt meer van verwacht’’, baalde Fluit. “Te weinig spelers haalden bij ons hun gebruikelijke niveau.’’ Het doelpunt van Advendo kwam uit een rake strafschop van Jacco van de Brink.

_DSC0019_1.jpg

Presentatiegids
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt de presentatiegids van dit seizoen aan het publiek getoond. Dit jaar heeft het blad het thema ‘De jeugd heeft de toekomst’, als verwijzing naar de groeiende jeugdopleiding van AGOVV. In de presentatiegids lees je onder andere een interview met de technische staf van het vlaggenschip: Gerrit Brouwer en Rolf Derksen.

Voordat het eerste elftal aftrapt, speelt AGOVV JO19-1 thuis tegen Colmschate.

PG2122.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!