AGOVV sluit competitie af met gelijkspel

Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het is de ‘Blauwen’ zaterdagmiddag gelukt de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten. Op sportpark Berg en Bos deelden Renswoude en AGOVV de punten in een vrij saai duel: 1-1.

Beide ploegen hadden aan een punt genoeg om directe degradatie (AGOVV) en nacompetitie (Renswoude) te ontlopen. Ook al was een punt voldoende en werd er door de toeschouwers gespeculeerd over een salonremise, toch gingen de nummers tien en dertien van het klassement voor de volle zege. Renswoude kwam wat beter uit de startblokken en wist na 27 minuten de score te openen door een doelpunt van Henk van Essen. Op slag van rust stond de lat een tweede doelpunt voor de Renswoudenaren in de weg en werd er bij een stand van 1-0 gerust.

De tweede helft werd er door AGOVV iets beter gevoetbald en kwamen er zowaar een paar mogelijkheden die niet werden omgezet in doelrijpe kansen. Pas een kwartier voor het eindsignaal trok Marco Bosz de stand gelijk. Uit  een vrije trap op twintig meter van het doel wist hij verwoestend uit te halen en de bal in de rechterbovenhoek te krullen. Met dit doelpunt heeft Marco zijn eerste ster behaald voor het maken van 25 doelpunten in het eerste elftal van AGOVV. Na dit doelpunt leken beide ploegen vrede met de uitkomst te hebben en werd de wedstijd rustig uitgespeeld. 1-1 zou dan ook de einduitslag worden.

De ‘Blauwen’ kunnen zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie. Op zaterdag 2 juni is Batavia’90 de tegenstander. In eerste instantie werd doorgegeven dat Hulshorst de opponent zou worden. Op sportpark Berg en Bos wordt om 15.00 uur afgetrapt voor de eerste ronde van de nacompetitie om handhaving in de tweede klasse. Alleen winst telt voor AGOVV. Mocht er verloren worden, degraderen de ‘Blauwen’ naar de derde klasse.

Wij hopen aanstaande zaterdag op een grote opkomst, alle steun en support is welkom!