Datum

12 mei 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na de verloren wedstrijd tegen VVOP zaterdagmiddag moet de equipe van trainer Jerry Cooke zich op de nacompetitie om lijfsbehoud gaan richten. Ook moet ervoor gezorgd worden dat rechtstreekse degradatie wordt afgewend. Hekkensluiter ESA wist met 4-0 te winnen van de Valleivogels en komt drie punten dichterbij de Apeldoorners. Directe concurrent Renswoude heeft met 1-6 van Owios  gewonnen en lijkt daarmee nog kans te hebben op het ontlopen van de hatelijke nacompetitie.

De uitslag van 2-5 doet anders vermoeden dan het daadwerkelijk gegaan is. Tot twee keer toe kwam AGOVV op voorsprong door doelpunten van Marco Bosz  (1-0) en Raymon van Buren (2-1). AGOVV, dat in de eerste helft de betere was van beide ploegen, lukte het niet om met voorsprong de rust in te gaan. Een minuut voor het rustsignaal wist Niek Bos zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen.

De wedstrijd werd binnen een kwartier na het eerste gedeelte beslist. Tim de Vis deed zijn achternaam eer aan en kon profiteren van wat defensieve wisselingen bij AGOVV. Hij wist in de 51e, 58e en 59e minuut keeper Martijn Harleman te laten vissen. Met een stand van 2-5 op het scorebord probeerden de 'Blauwen' nog wel aanvallend iets te forceren, maar het lukte niet de kansen te benutten.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het als zesde geklasseerde Valleivogels op het programma. Laten we hopen dat ook de 'Blauwen' voor een zelfde stunt als ESA kunnen zorgen en daarmee rechtstreekse degradatie afwend. Rode lantaarndrager ESA moet naar Oosterwolde om tegen VSCO’61 te spelen en Renswoude ontvangt Lunteren. Alle wedstrijden starten om 14.30 uur om eventuele competitievervalsing te voorkomen.