Dhr Hulsmeijers

Accommodatie

Onbekend

Het begint er langzaam op te lijken dat zaterdag 28 april de beslissende dag wordt in de competitie voor AGOVV. De Blauwen spelen dan uit bij ESA, na afgelopen zaterdag nog de enige ploeg waar de Apeldoorners zich op kunnen richten in de strijd tegen degradatie.

AGOVV deed hele slechte zaken door net als een week eerder (AVW uit) in de slotfase met 2-3 te verliezen na een 2-1 voorsprong. Deze keer sloeg Blauw Geel in de laatste minuten genadeloos toe. Terwijl ESA juist wist te winnen van OWIOS. Het verschil met de laatste plaats bedraagt nu nog maar twee punten. Terwijl de wereld er ook zaterdag weer heel anders uit had kunnen zien.

In een seizoen waarin voor AGOVV bijna alles tegenzit ging het tegen Blauw Geel wederom bij het scheiden van de markt mis. Gezien het wedstrijdbeeld wederom niet helemaal terecht, want de bezoekers uit Ede – nummer vier op de ranglijst - maakten zeker geen grootse indruk op Berg en Bos. Ze kwamen wel op slag van rust met 0-1 voor, toen Marcel van Bruksvoort na een corner raak kopte. AGOVV treurde niet lang; twee minuten in de tweede helft trok Joey Bosz de stand weer gelijk.

AGOVV kwam in het tweede bedrijf tot iets meer dreiging dan voor rust, waar het zich via een treffer van de net ingevallen Yuri Brentjens (voor Maikel van der Wijk) voor zag beloond: 2-1. Waar tegen AVW in het tweede deel werd gekozen voor een heel verdedigende tactiek, daar probeerde AGOVV tegen Blauw Geel zelf wel meer de 3-1 te forceren. Af en toe leidde het tot opwinding, grote mogelijkheden bleven uit. Het doortikken van de klok was op dat moment echter nog steeds in Apeldoorns voordeel.

Het liep helaas weer anders. Blauw Geel zette nog een keertje aan en Kemal Bendadi mocht helemaal vrij de 2-2 binnenschieten. Brentjens kreeg daarna nog een enorme kans op 3-2, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en miste een bal die door de Edese doelman was losgelaten.

In de laatste minuut dompelde Van Bruksvoort AGOVV andermaal in rouw met de 2-3. Daardoor komt de druk nu vol op de ketel voor de laatste wedstrijden. Want ESA zit AGOVV opeens weer op de hielen. De rechtstreekse confrontatie in Arnhem is op 28 april. Komende zaterdag reizen de Blauwen af naar FC Horst.