Scheidsrechter

Dhr Huis in ’t Veld

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft zaterdagmiddag laten zien dat het niet op de laatste plek van de tweede klasse G hoort te staan. In een goede uitwedstrijd werd tegenstander VSCO’61 met 0-2 verslagen.

Direct na het beginsignaal was de hand van de ‘nieuwe’ hoofdtrainer zichtbaar. Jerry Cooke, die nu sinds vier weken weer aan het roer staat van het vlaggenschip van AGOVV, heeft in deze relatief korte periode de neuzen van de Apeldoorners de goede kant op weten te zetten. Na de 3-2 winst op eersteklasser DZC en de jammerlijk met 0-1 verloren wedstrijd tegen Lunteren leek het er al op dat de ‘Blauwen’ in een opwaartse spiraal belandden. Zaterdag werd er met passie, strijd, inzet maar vooral met het hart gevoetbald op het sportpark van de Oosterwoldenaren.

Na krap vier minuten spelen kreeg AGOVV al een vrije trap net buiten het doelgebied van VSCO. Marco Bosz wist deze vrije trap op zeer fraaie wijze over de muur en in de rechterhoek te krijgen (0-1). In het verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer met een iets beter combinerend AGOVV dat middels Hoekman, Brentjens en Bosz enige druk uitoefende op de verdediging van de ‘Kanaries’ maar geen doelrijpe kansen creëerde. In de 35e minuut lukte Hoekman het wel om in  kansrijke positie te komen, maar hij werd onderuit getrokken door Rick Sleurink. De goed fluitende leidsman Huis in ’t Veld was door deze overtreding genoodzaakt de veroorzaker een rode kaart te geven. De vrije trap die hierop volgde haalde niks uit. De daarop volgende tien minuten probeerden de ‘Blauwen’ hun vrij gekomen speler te vinden en VSCO hiermee te overklassen, maar dit lukte niet waardoor beide ploegen met een stand van 0-1 de rust in gingen.

In de tweede helft bleef AGOVV zoeken naar zijn ‘vrije’ man, maar omdat de gastheer beter gepositioneerd stond lukte dit niet. Over het algemeen is het moeilijker om tegen tien man te voetballen dan tegen elf, doordat een tegenstander toch een andere veldbezetting hanteert. In het laatste kwart van dit duel was dit ook zeker het geval. VSCO had niks te verliezen en zette continu de Apeldoornse verdediging onder druk. Het schouwspel begon op een ware thriller te lijken, omdat de o zo nodige punten voor AGOVV in het gedrang leken te komen. Drie minuten voor tijd werd de thuisploeg nog een zuivere strafschop ontnomen. Rinse van der Velde werd onderuit gelopen, maar de arbiter vond deze overtreding niet zwaar genoeg om hier een penalty voor te geven en liet het spel doorgaan. In de slotfase wist AGOVV de zege definitief veilig te stellen. Nadat Brentjens een niet te missen kans toch niet tussen de palen wist te krijgen was het op aangeven van Marco Bosz invaller Maikel van der Wijk die de zwaarbevochte drie punten voor zijn ploeg binnen hengelde.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Lelystad’67 op het programma. Lelystad dat met 5-1 van concurrent ESA wist te winnen staat op het moment van schrijven met 22 punten op een achtste positie. Voor AGOVV’s hoofdmacht wordt deze wedstrijd de zoveelste finale in de race om handhaving in de tweede klasse G.