Onbekend

Opstelling

AGOVV heeft zaterdagmiddag het degradatiespook niet van zich af kunnen schudden.
Op sportpark Berg en Bos werd met 0-1 verloren van de nummer acht vv Lunteren.

Na de minuut stilte voor de onlangs op 88-jarige leeftijd overleden lid van verdienste Gerrit Pasman kon de equipe van Jerry Cooke laten zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zat en dat ze onterecht de rode lantaarndrager van de tweede klasse G zijn.

De eerste helft ging vrijwel gelijk op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht door amper kansen te creëren en alle duels op het middenveld uit te vechten. Toch hadden de gasten uit Lunteren iets meer overwicht, maar wisten dit niet uit te drukken in een doelpunt. Beide ploegen gingen met een brilstand de rust in.

In de tweede helft voetbalden de ‘Blauwen’ beter dan in het eerste bedrijf. Door offensiever te spelen kwam er wat meer ruimte achterin te liggen, waar Lunteren in de 52e minuut van profiteerde. De wederom goed keepende Koldenhof kon de inzet van Rijnders nog pareren maar de bal belandde pal voor de voeten van Jeffrey van de Brink, die de hoek voor het uitkiezen had en dankbaar gebruik maakte van de situatie (0-1).
AGOVV, dat vorige week in de oefenwedstrijd tegen DZC nog liet zien over voldoende veerkracht te beschikken, ging na dit tegendoelpunt nog meer vooruit voetballen. Drie minuten na de 0-1 was het Bruinier die met een kopbal op aangeven van Marco Bosz jammer genoeg de lat raakte en niet het geluk kende zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.
Ook de kansen van Hoekman en Brentjens in de  59e en 68e minuut raakten niet het net achter doelman Groeneveld. Met het inbrengen van Maikel van der Wijk kwam er nog meer dreiging. Van der Wijk dribbelde, kapte en draaide vlak voor tijd in het zestienmetergebied en werd genadeloos hard afgestopt. Scheidsrechter Kaya kon niet anders dan deze overtreding te bestraffen met een penalty. In de voetbalwereld bestaat de ongeschreven regel dat de veroorzaker van een strafschop deze niet zelf neemt.
Niemand anders stond echter op om dit te doen en Van der Wijk besloot zelf de bal op de elfmeterstip te leggen. Hij had zichzelf een ongekende boost in het zelfvertrouwen kunnen geven door deze penalty te benutten, helaas stond de sluitpost van Lunteren de gelijkmaker in de weg. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 0-1 verlies voor de gastheer. Doordat rechtstreekse concurrent ESA ook niet wist te winnen, blijft de stand onderin de tweede klasse G ongewijzigd.

Aanstaande zaterdag reist Veluws Trots AGOVV af naar Oosterwolde voor een duel tegen middenmoter VSCO’61, aanvang 14.30 uur.