Datum

27 januari 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft zaterdagmiddag in de ouverture van 2018 met 1-2 gewonnen van de nummer drie Blauw Geel’55. Na bijna 100 minuten voetbal klonk er aan AGOVV-zijde een gejuich en een zucht van verlichting. De ‘Blauwen’ wisten te winnen en dat voelt altijd goed.

Nadat de gastheer had afgetrapt, liet het ook meteen zien dat het niet voor niets bovenin de tweede klasse G meedraait. Vrijwel direct  werd er druk op de verdediging van AGOVV uitgeoefend en de equipe van trainer Hans uit den Bogaard moest meteen alle zeilen bijzetten om deze druk te controleren. De Apeldoorners wisten hier goed mee om te gaan en draaiden de rollen om door lange ballen te spelen op de snelle aanvallers. Al na negen minuten spelen, brak Yuri Brentjens de ban en kopte op aangeven van Marco Bosz de bal achter keeper Van den Berkt (0-1). Na dit doelpunt gingen de Edenaren ook op zoek naar een treffer. Door wederom een hoop druk uit te oefenen kwam in de 31e minuut de gelijkmaker van de voet van Aziz Ballouk (1-1). Nog geen drie minuten later kon Lars Hoekman profiteren van een verdedigingsfoutje en zette de ‘Blauwen’ wederom op voorsprong (1-2).

Na de rust golfde het spel op en neer met aan beide kanten kansen, maar die werden niet benut. AGOVV had zelfs de wedstrijd op slot kunnen gooien en was heel dichtbij de 1-3. Een goede aanval via Brentjens en Hoekman strandde op de Edense sluitpost. Een kleine smet op de wedstrijd was er ook, de goed keepende Martijn Droppert blesseerde zichzelf met nog een kwartier te spelen. Tijdens het uitgooien van de bal verdraaide hij zijn knie en kon de wedstrijd niet verder afmaken. Zijn vervanger Martijn Harleman kon de resterende speeltijd zijn doel schoon houden. Het ziet er naar uit dat Martijn Droppert zo ernstig geblesseerd is geraakt, dat hij het seizoen niet verder kan afmaken. Martijn, namens AGOVV van harte beterschap gewenst en sterkte met het herstel.