Datum

28 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft zaterdagmiddag aangetoond dat het over enorme veerkracht beschikt. De thuiswedstrijd tegen VSCO’61 werd van een 0-2 achterstand omgebogen in 5-2 winst.

Al vanaf minuut één liet het buigzame AGOVV zien dat het een flexibele ploeg was. ‘De Blauwen’ speelden de voorgaande wedstrijden nog in een vijf-drie-twee combinatie, dat hen uiteindelijk de das om deed, doordat spelers het systeem nog niet gewend waren. Zaterdag speelden ze weer in hun oude vertrouwde offensieve vier-drie-drie opstelling, dat in deze wedstrijd goed uitpakte. Het was niet alleen het systeem waardoor het goed liep, maar ook het willen werken voor elkaar en het proberen de tegenstander uit Oosterwolde niet in het spel voor te laten komen.

In de eerste helft begon AGOVV gelijk al goed en het zou na twee minuten al bijna op voorsprong komen. Helaas vond het schot van Toisuta de paal in plaats van het net. Drie minuten later kende de scherp fluitende leidsman van Koolwijk prompt een strafschop toe aan VSCO voor een vermeende handsbal. Rinse van Velde koos de juiste hoek uit en zette daarmee zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Even leek het erop dat ‘de Blauwen’ het compleet kwijtwaren. De ietwat kwetsbare verdediging kon na vijftien minuten spelen niet voorkomen dat een goed opgezette aanval van VSCO wederom het Apeldoorns doel trof. Ditmaal was het Thomas van de Kolk die vanaf achttien meter de bal netjes in de vrije linkerhoek mikte, 0-2. Dit doelpunt werkte als een rode lap op een stier en AGOVV leek een tandje bij te schakelen. Eén minuut na deze treffer was daar al het antwoord van Brentjens; hij wist een gecaramboleerde bal vanaf de lat langs de Oosterwoldense sluitpost te werken en bracht hiermee de aansluiting, 1-2. Het hardwerkende en gedisciplineerd voetballende AGOVV ging door en op zoek naar de gelijkmaker. Elf minuten na de aansluitingstreffer was daar de altijd dynamische Lars Hoekman, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam en nog voor rust ‘de Blauwen’ in een geheel andere uitgangspositie bracht, 2-2.

Na de rust waren de elf ‘pupillen’ van trainer Hans uit den Bogaard erop gebrand om de drie broodnodige punten in eigen huis te houden. Door passie, strijd en vechtlust afgewisseld met prachtig combinatievoetbal en scherpe aanvallen van AGOVVs vlaggenschip kwamen de gasten amper meer aan voetballen toe en leek het er gaande de wedstrijd op dat er voor hen in Apeldoorn daadwerkelijk niets te halen viel. In de 63eminuut kwam daar voor AGOVV uiteindelijk het loon naar werken. Marco Bosz, die een puike wedstrijd voetbalde, schoot zijn ploeg naar de o zo gewilde voorsprong, 3-2. In de slotfase van de wedstrijd konden de supporters van AGOVV eindelijk rustig ademhalen. Tot twee keer toe was het aanjager Maikel van der Wijk die de Oosterwoldense keeper Arjan ten Klooster wist te passeren. Hij deed dit in de 85e minuut door middel van een leep schuivertje, 4-2 en in de 90e minuut door het schot van Marco Bosz te toucheren met de hak, 5-2.

Naderhand verklaarde de technische staf van VSCO’61 dat er zaterdag maar één team recht had op de drie punten en dat was ‘Veluws Trots’ AGOVV.