Datum

14 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

AGOVV is erin geslaagd zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. ESA uit Arnhem werd kinderlijk eenvoudig gedegradeerd tot figurant in een schouwspel waarbij de einduitslag 4-1 werd.

Nadat jubilaris Robin van Maaren zijn bloemen in ontvangst mocht nemen voor zijn 100e wedstrijd in de A-selectie, bleek al snel dat er voor de bezoekers uit Arnhem niks te halen viel.

Vanaf de eerste minuut was AGOVV erop gebrand de broodnodige punten in Apeldoorn te houden. Het vasthouden aan eenzelfde tactiek wierp gaandeweg de wedstrijd zijn vruchten af. Na een goede openingsfase, waarin AGOVV een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Dennis Amati kwam, wisten ‘De Blauwen’ de kansen toch niet te verzilveren. Luca Hendriks wist de bal niet goed voor te zetten en Maikel van der Wijk lukte het niet de Arnhemse sluitpost te verschalken met zijn inzet. Pas na 21 minuten spelen werd de ploeg van trainer Hans uit den Bogaard beloond voor hun goede spel. Een hoekschop van Hendriks belandde prompt voor de voeten van jubilaris van Maaren, die vrij eenvoudig het eerste doelpunt van het seizoen kon aantekenen (1-0). AGOVV was in de opbouw en met combinatievoetbal de betere van de twee teams. Dit bleek toen Martijn Droppert het spel snel hervatte, via Van der Wijk Hendriks werd gevonden, die op zijn beurt in de 29e minuut simpel de bal binnen wist te schuiven (2-0). Bakanga, de beste man aan ESA-zijde, hield de Apeldoornse gemoederen flink bezig. Nadat hij tot twee keer toe door de verdediging dribbelde, gevaarlijk voor het Apeldoornse goal kwam en door een grove overtreding op Hoekman een gele kaart kreeg, kwam hij drie minuten voor rust weer in beeld van scheidsrechter Klaassen. Door een oliedomme overtreding op Kevin Jansen kon de leidsman niks anders dan Bakanga zijn tweede gele kaart te geven en hem naar de kleedkamers te verwijzen. De arbiter verklaarde achteraf dat hij eigenlijk bij de eerste overtreding direct rood had moet geven, maar in gebreke was gebleven. Met een stand van 2-0 gingen de 21 overgebleven spelers na 45 minuten aan de thee.

De tweede helft zou een kopie van de eerste worden. Met een frivool en aanvallend spelend AGOVV voelden de 200 toeschouwers dat er zaterdagmiddag meer in zat voor ‘de Blauwen’. Al na acht minuten in het tweede gedeelte van de wedstrijd bouwden de Apeldoorners de voorsprong verder uit. Na een goede actie van Maikel van der Wijk, die op zijn beurt Lars Hoekman bereikte, kon op aangeven van Hoekman Brentjens de bal vrij simpel langs de Arnhemse sluitpost schieten, om zo de 3-0 aan te tekenen. Door dit doelpunt zat AGOVV op rozen en begon iets nonchalanter te spelen. Zo nonchalant dat de in de 64e minuut voor een handsbal toegekende strafschop door van Buren meters over het doel geschoten werd.

Toch wisten de elf van trainer Hans uit den Bogaard de score iets uit te breiden. Marco Bosz bekroonde zijn goede loopactie in de 70e minuut met een doelpunt (4-0). Ondanks dat de wedstrijd in de pocket leek te zitten, vergat AGOVV het sterke spel vast te houden. De tien van ESA begonnen in het laatste kwartier van de wedstrijd iets meer tegengas te geven, wat resulteerde in een doelrijpe kans. Een prima schot van Theo Weijs tussen de palen werd gelukkigerwijs knap door Martijn Droppert tegengehouden. ESA probeerde deze middag van de hatelijke nul af te komen en zette alles op alles dit ook te bewerkstelligen. Doordat AGOVV achterover leunde en de wedstrijd met 4-0 wilde uitspelen, mochten de Arnhemmers wat meer op de zijde van de blauwen acteren. Drie minuten voor tijd kwam voor ESA dan eindelijk de verlossing. Door balverlies in de voorhoede van AGOVV wist ESA te counteren en bereikte hiermee Emre Akdemir. Hij zou de allereerste treffer in de tweede klasse voor ESA op zijn conto mogen schrijven (4-1). Scheidsrechter Klaassen kon in de resterende twee minuten nog één keer aan het werk; in de voorlaatste minuut moest Niels van Geerenstein na een overtreding op het matje komen. Hij kreeg de tweede gele kaart van de middag aan AGOVV-zijde. Door een zeer goede wedstrijd was de eindstand van 4-1 in  het voordeel van ‘Veluws Trots’ meer dan verdiend.