Wesselink, G.W.M.

Accommodatie

Onbekend

Door René Hulsoff - Op deze mooie zonnige najaarszaterdagmiddag lukt het VVOP niet om de koppositie te behouden in de derde klasse B.

De Voorthuizenaren beginnen de wedstrijd tegen gastheer AGOVV uit Apeldoorn vele malen beter en creëren  in de derde minuut meteen al een mogelijkheid.  AGOVV weet het leuk spelende VVOP niet tot een halt te roepen en ziet in de elfde minuut een kopbal van Daquillio Degama rakelings over sluitpost de Haas gaan.

AGOVV weet toch langzaam iets in de wedstrijd te komen en pal voor rust is het Niels van Geerenstein die een opgelegde kans om zeep helpt door de bal slap in te schieten, keeper  Marc Tertoogen heeft hier geen moeite mee.

Het eerste wapenfeit van VVOP blijkt pas in de 48e minuut te ontstaan, doordat Tim van de Vis in het strafschopgebied van de Apeldoorners onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Wesselink kan niks anders doen dan de bal op 11 meter leggen, het is Iloy Cislo die het eerste doelpunt aantekent voor de gasten uit Voorthuizen (0-1).

De blauwen uit Apeldoorn beginnen iets meer gas te geven en de wedstrijd wordt wat feller. Het is dan ook meer dan verdiend dat in de 67e minuut AGOVV de wedstrijd gelijktrekt, het is Van Geerenstein die met een kop/schouderbal de keeper verschalkt (1-1).

Na dit doelpunt lijkt het erop dat beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel, maar schijn bedriegt, want het is in de 84e minuut de goed spelende Degama, die VVOP met een kopbal op voorsprong brengt (1-2).

In de slotfase zet AGOVV alles op alles om toch nog een punt te pakken in deze toch wel aantrekkelijke match. Dit werpt zijn vruchten af, want het is Lars Linthorst die zich diep in blessuretijd goed vrijloopt op een vrije trap van Van Geerenstein en de bal in het net doet belanden (2-2).

De niet al te goed fluitende en onzekere  arbiter Wesselink trok tot drie keer toe een gele kaart.