Scheidsrechter

Langendonk, W.

Accommodatie

Onbekend

De topper in de 3e  klasse B bleek een echte topper te gaan worden, die in de laatste vijf minuten door de thuisspelende ploeg over de streep werd getrokken.

Na een nerveus en aftastend begin, dat ook binnen twee minuten twee blessurebehandelingen tot gevolg had, leek het erop dat AGOVV de betere ploeg was.

Alhoewel de elf van trainer Paul Hartenberg een goed spelend team is, had de gastheer het betere van het spel met een aantal kansen in de beginfase.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat na dertien minuten de score wordt geopend.  Marco Bosz komt vrij voor het goal en schiet de bal keihard in de verre hoek en laat keeper Lubbersen kansloos, 1-0.

Na het eerste doelpunt kan EFC ’58 geen vuist maken om voor de gelijkmaker te gaan, het is AGOVV die de dienst uitmaakt.

In de 40e minuut verzuimt Sonny Bosz er 2-0 van te maken, zijn “stiftje” wordt ternauwernood door de sluitpost van EFC gepakt, beide teams gaan met 1-0 de rust in.

De tweede helft wordt ook door “de blauwen” beter begonnen.

Na zeven minuten is er een opgelegde kans voor Brentjens, na een voorzet van Van Geerenstein, maar de bal weet het net niet te raken.

Na deze kans lijkt het erop dat de Ermeloërs toch wat bezieling vinden en krijgen de kans om via een counter de gelijkmaker aan te tekenen. In de 55e minuut is het Paul van Prehn die, na een aanval uit het boekje, keeper de Haas weet te verschalken, 1-1.

De volgende 20 minuten heeft EFC het betere van het spel en creëert een aantal kansen, die op niets uitlopen.

De meest bepalende speler aan AGOVV-zijde (Tim Schuitert) ziet zich dan ook genoodzaakt om  aan de handrem te trekken en maakt een forse overtreding op Andrew Schuur. Geel voor Schuitert, die meteen hierna dan ook gewisseld zou worden.

Uit  de spelhervatting,  na een blessurebehandeling, weet spits Hoogteyling wederom het doel van AGOVV niet te raken. De laatste vijf minuten wordt dan toch het verschil gemaakt in deze “zes punten wedstrijd”.

Uit een vrije trap voor AGOVV in de 86e minuut raakt de onfortuinlijke Bas Eijssens de bal verkeerd, waardoor deze in eigen doel beland, 2-1.

Vijf minuten later, in blessuretijd, schiet spits Brentjens AGOVV naar de overwinning.

3-1 is dan ook de einduitslag in deze leuke en attractieve wedstrijd onder leiding van dhr. Langendonk.

Door: René Hulshoff