Scheidsrechter

Beld, H.J. van den

Accommodatie

Onbekend

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Beld begint de nummer laatst van deze klasse voortvarend en zet meteen druk op de defensie van AGOVV.
De mannen uit Epe zullen wel moeten, want ze staan nog droog qua punten dit seizoen.

Door de aanhoudende druk creëert EZC’84 in de 12e minuut toch een kansje. Na een voorzet van Balhchouche schiet Bergs net naast het doel aan AGOVV-zijde.

Het spel golft alle kanten op, waardoor “ de blauwen” in de 17e minuut ook een flinke kans missen. Na een steekpass van Wickerhoff op van Geerenstein kan de laatstgenoemde na het uitspelen van keeper Van de Vosse toch niet het doel raken.

Tot nu toe is het een aantrekkelijke wedstrijd met kansen aan beide kanten, maar in de 30e minuut komt EZC’84 toch op voorsprong door een doelpunt van Edgar Hanekamp, die de bal via een scrimmage voor de voeten krijgt en keeper de Haas verschalkt.

De Epenaren blijven de druk op de verdediging houden, maar kunnen voetballend nog niet het verschil maken.

Petu Toisuta en Sonny Bosz (Foto: Gusta van Maaren).

In de 40e minuut weet oud-speler van W.S.V. Petu Toisuta, de bal uit een spelhervatting bij Edgar Hanekamp te krijgen, maar deze verzuimt zijn tweede doelpunt van de middag te maken door de bal net voor het goal langs te koppen.

Met een 1-0 stand gaan beide ploegen de rust in.

Na de thee beginnen “de blauwen” goed en met nieuw elan, waardoor er in het eerste kwartier meerdere kansen zijn.

EZC’84 blijft achteruit voetballen. Hierdoor komt AGOVV beter in de wedstrijd, die nu ook steeds grimmiger wordt. Omdat de Epenaren er voetballend niet uit komen, zijn ze genoodzaakt meerdere overtredingen te maken.

In de 66e minuut neemt invaller Sonny Bosz een vrije trap voor zijn rekening die precies op het hoofd van Brentjens wordt gemikt, waardoor de spits van AGOVV de gelijkmaker aantekent (1-1).

Yuri Brentjens controleert de bal (Foto: Gusta van Maaren).

AGOVV blijft het doel van Van de Vosse opzoeken en twee minuten na de gelijkmaker is het wederom Brentjens die de bal binnenkopt.

1-2 zal ook de einduitslag van deze toch wel redelijk harde wedstrijd worden.

Leuk feitje in de wedstrijd is dat de batterijen van de afstandsbediening voor het scorebord leeg waren geraakt, waardoor de tijd op 73 minuten bleef steken.

Scheidsrechter Van den Beld, die een puike partij floot, heeft deze kaartloze wedstrijd goed in de hand weten te houden.

De zege brengt AGOVV na vier speeldagen samen met EFC ‘58 aan de kop van de derde klasse B. De Ermeloërs, die op eigen veld Vierhouten ’82 met 3-0 versloegen, zijn zaterdag te gast op sportpark Berg en Bos.

Verslag: René Hulshoff

Foto’s: Gusta van Maaren