Brouwerslaan 7
6931AC
WESTERVOORT
tel. 026-3118876

Dubbel feest voor Marco Bosz. De buitenspeler van AGOVV werd zaterdag eerst in de bloemetjes gezet vanwege zijn 200ste(!) duel in het eerste elftal. Daarna wees hij zijn ploeg met drie treffers de weg tegen ZAC. De 4-0 zege betekent dat AGOVV heel dicht bij handhaving in de tweede klasse is.

De ene helft van de gebroeders Bosz – Joey is natuurlijk de andere – verduidelijkte voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Zwollenaren dat hij al op zijn vijfde het shirt van AGOVV droeg. Hij is zo langzamerhand niet meer weg te denken op sportpark Berg en Bos, een kind van de club. Ook komend seizoen zal hij samen met broer Joey weer de kleuren van AGOVV’s vlaggenschip verdedigen.

De onderscheiding gaf hem kennelijk vleugels, want tegen ZAC zorgde Bosz er hoogstpersoonlijk voor dat er na 50 minuten geen sprake meer kon zijn van een echte wedstrijd. Op aangeven van Jesse Perdon - weer eens spits - had Bosz voor rust al de 1-0 tegen de touwen gewerkt, en in de eerste minuten na rust bezegelde hij het lot van ZAC helemaal. Steven van Es had aan het einde van de eerste helft AGOVV al op 2-0 gezet.

Op de overwinning viel weinig af te dingen. Behoudens de eerste tien minuten liet ZAC nagenoeg niets zien op een zonnig Berg en Bos. Het was dat Van Es tot twee keer toe de paal op zijn weg vond, anders had de score al in de eerste helft ruimer uitgevallen dan 2-0.

Toen de Marco Bosz-storm was gaan liggen, speelde AGOVV de wedstrijd geconcentreerd uit zonder nog veel kansen weg te geven. De eerste zege sinds 25 maart was zeker gelet op de verrassende uitslagen op de andere velden ook meer dan welkom. Omdat de meeste teams in het rechterrijtje hun wedstrijd wonnen, zijn behalve de degradatie van DESZ (die al een paar weken zeker was) alle beslissingen in 2I met minstens een week uitgesteld.

Met 4 punten voorsprong op nummer negen ZAC en 5 punten voorsprong op nummers tien en elf OWIOS en Hatto Heim kan AGOVV zich komend weekend op eigen kracht definitief veilig spelen. Winst tegen IJVV volstaat daarvoor. Morst AGOVV punten, dan kan handhaving bij gunstige uitslagen op andere velden nog steeds een feit zijn. Zo niet, dan valt de beslissing op 27 mei. Die dag komt hekkensluiter DESZ naar Apeldoorn.