Landsheerlaan 42 -44
8016KH
ZWOLLE
tel. 038-4601252

Met de naderende winterstop in het verschiet, speelde AGOVV zaterdag zijn laatste wedstrijd van 2022. Een overwinning op ZAC zou een mooie afsluiter van het jaar zijn geweest. De eindstand liet anders zien, 2-1.

Zeker een half uur leek het erop dat AGOVV vrij eenvoudig met een overwinning naar Apeldoorn zou terug keren. De Blauwen voetbalden dynamisch en creëerden meerdere kansen, maar de paal en keeper stonden Huseyin Guveli en Jaap de Brouwer dikwijls in de weg. Bij vlagen werd de Zwolsche Atletische Club weggetikt, maar onoplettendheid in de Apeldoornse defensie zorgde ervoor dat de gastheer op voorsprong kwam. Onne van der Lei accelereerde en wist Patrick Jansen knap te verschalken, 1-0.

AGOVV leek het helemaal kwijt te zijn en het spel verplaatste zich ineens naar de AGOVV-helft. Gerrit Brouwer moest al snel handelen. Nadat Tim Poelarends tien minuten voor rust geblesseerd het veld moest verlaten, bracht hij Lars Brummel in waardoor het achterin iets anders kwam te staan.
Na de pauze koos de oefenmeester ervoor om met meer slagkracht te gaan werken (plan B). Armon Veeneman werd voor Jeffrey van Amersfoort geslachtofferd en niet veel later mocht aanvaller Jorrid Minnema zijn eerste minuten maken in AGOVV 1.

Zelfs met een viermansaanval, Guveli, Minnema, Van Amersfoort en Van Es, lukte het AGOVV niet om tussen de Zwolse palen te schieten. Perdon werd ook nog toegevoegd aan het lijstje aanvallers, maar door deze positiewisseling lag het ineens open in de defensie. ZAC profiteerde direct  van de geboden ruimte en wist zes minuten voor tijd de score te verdubbelen.

Met nog drie minuten officiële speeltijd lukte het AGOVV toch nog de aansluitingstreffer te maken, maar het doelpunt van gelegenheidsspits Jesse Perdon kwam voor de elf van trainer Gerrit Brouwer te laat.
De goed fluitende arbiter Van Bussel telde nog wel 7 minuten bij, maar ook deze extra tijd veranderde niks aan de uitslag, 2-1.