Schouw 54 54 -01
8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

In een onderhoudende wedstrijd is AGOVV er tegen titelkandidaat Unicum Lelystad niet in geslaagd een resultaat te halen. Er leek na rust wel wat te halen in Flevoland, maar een moment van onachtzaamheid achterin werd de Blauwen fataal. Unicum liep uit naar een 4-1 overwinning.

Met een vrijwel volledige selectie – alleen de aan de enkel geblesseerde Marco Bosz moest overslaan – trad AGOVV zaterdagmiddag aan op het kunstgras van sportpark Schouw. In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Unicum een van de betere ploegen is in deze competitie. De thuisploeg combineerde vlotjes en AGOVV had het daar lastig mee.

Toch kregen de Blauwen via Huseyin Güveli twee goede mogelijkheden op een doelpunt. Helaas had hij het vizier niet op scherp staan oog in oog met de keeper. Unicum daarentegen was wel scherp en sloot de eerste helft af met een wat vertekende 2-0 voorsprong. Eerst was het raak na een hoekschop via Yordi Teijsse, en op slag van rust zag Patrick Jansen een hoge bal over hem heen in het doel belanden.

Dus moest AGOVV niet voor het eerst dit seizoen aan de bak om een forse achterstand te repareren. De ploeg van Gerrit Brouwer was daar ook goed naar op weg in de tweede helft, waarin Unicum vooral achteruit liep en AGOVV de betere ploeg was. Een kopgoal van Jesse Perdon werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar een schitterende goal van Ryo Ikegaya (zijn eerste voor AGOVV) telde wel.

Met Jesse Hartgers en Jeffrey van Amersfoort als verse krachten leek de 2-2 een kwestie van tijd. Maar voetbal is niet alleen aanvallen, en AGOVV schoot zichzelf in de voet door in die fase de 3-1 totaal onnodig weg te geven door een communicatiefout achterin. Daarna was het gif uit de wedstrijd en kreeg Unicum nog twee strafschoppen om de score op te voeren, beide veroorzaakt door de ongelukkig ingevallen Lars Brummel. Patrick Jansen stopte er nog eentje (van Jason Lenz, Gino Bosz schoot wel raak), waardoor de schade tot 4-1 beperkt bleef.

Een harde, maar wijze les voor AGOVV in Lelystad. Goed voetballen is leuk, doelpunten maken is een tweede. En achterin moeten de gelederen gesloten blijven. Met twee tegengoals gemiddeld per wedstrijd is het lastig winnen. Tegen de andere topploeg uit Lelystad, Batavia’90, moeten de Blauwen komende zaterdag proberen die lessen direct in de praktijk te brengen.