Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

AGOVV heeft zaterdagmiddag, in het laatste kwartier, knap een achterstand omgebogen naar een overwinning. Gevierde man bij de Blauwen, Jesse Perdon, maakte na ruim twee maanden zijn rentree, was goed voor een assist en maakte de winnende treffer. VSCO’61 werd hierdoor op sportpark Berg en Bos met 3-2 verslagen.

Het spelbeeld werd overall bepaald door de thuisploeg, maar de Blauwen wisten de talrijke kansen niet te verzilveren. AGOVV speelde heel frivool en dynamisch, waardoor het leek of er zaterdag met gemak van VSCO zou worden gewonnen. De spelers wisselden continu van positie en gaven de Oosterwoldenaren amper de kans iets op te bouwen. De Blauwhemden deden vrijwel alles goed, maar schoten te kort in de afwerking.

Het was zelfs VSCO dat de score opende in dit zeer aantrekkelijke duel met twee voetballende ploegen. Beert Bonestroo kon in de 41e minuut vrij uithalen, waardoor AGOVV pal voor rust tegen een achterstand aankeek. Keeper Patrick Jansen verklaarde na de wedstrijd dat zijn zicht door een medespeler werd belemmerd en dat hij net op het verkeerde been stond om te kunnen zien wat er gebeurde. “Ik kreeg hierdoor net niet mijn hand achter de bal”, aldus Jansen. Lang kon de ploeg van trainer Stephan Nuesink niet genieten van de openingstreffer. Jeffrey van Amersfoort maakte, exclusief de pauze, tien minuten later al de gelijkmaker.

Rentree
Jesse Perdon maakte na een afwezigheid van tien weken zijn langverwachte rentree. De boomlange verdediger viel op 10 september tijdens het bekerduel tegen WSV met een knieblessure uit. Met nog vijftien minuten op de klok werd Perdon speciaal aangekondigd en voelden alle supporters dat het wel goed zou komen. Perdon stond nog maar koud op het veld, trainers Brouwer en Derksen hadden hem in de spits gezet, of VSCO kwam voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Een verwoestend schot van Arjan van ’t Ende deed de 50 meegereisde “Kanaries” in extase brengen. “Zou er dan eindelijk een keer resultaat tegen AGOVV worden geboekt”? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Alsof de wedstrijd in het Cars Jeansstadion van ADO Den Haag werd gespeeld, gingen alle AGOVV-supporters luid achter hun club staan. Wat tot resultaat had dat AGOVV zes minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Een doorgekopte bal van Jesse Perdon werd van tien meter snoeihard door Steven van Es binnengeschoten. Met nog maar een paar minuten op de  klok bleven de Blauwen aandringen, met de winnende treffer als bekroning op hun spel. Niemand anders dan Perdon drukte in dit “Haags kwartiertje” zijn stempel op de wedstrijd. Op aangeven van Luca Bouwmeester wist de gelegenheidsspits met een halve omhaal VSCO op de knieën te krijgen. Dit doelpunt zal met recht de top 10 van mooiste AGOVV-goals ingaan.

Door deze knappe overwinning stijgt AGOVV wederom op de ranglijst. De Blauwen voeren met een vijfde plek de langgerekte subtop in de tweede klasse I aan.

Spelers-/supportersbus
Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen nummer drie Unicum in Lelystad op het programma. AGOVV laat hier een bus naartoe rijden voor de spelers, staf en een aantal bestuursleden. Ook is er plek voor 25 supporters. Voor het luttele bedrag van €10,00 euro kun jij retour naar Lelystad. Door je op te geven bij Ton van Beek ([email protected] of 06 4632 4469) verzeker jij je van jouw plek in de bus.