Hoenderloseweg 4 A
6731AH
OTTERLO
tel. 0318-591555

Na de nederlaag tegen sv Otterlo kan het eerste elftal van AGOVV zich nu vrijwel zeker op iets anders dan het kampioenschap gaan richten. Een paar weken geleden werd de tweede periode binnengesleept. Deze geeft recht op nacompetitie om promotie.

Elk team wil natuurlijk een directe promotie maken, maar dan moet je wel de beste van de competitie zijn.  Helaas voor de selectie van Gerrit Brouwer vervloog deze aspiratie gisteren als sneeuw voor de zon. AGOVV was niet bij machte om Otterlo van een overwinning af te houden. De nummer 1 van 3B had eigenlijk maar een helft nodig om het lot voor de Blauwen te beslechten.

Sv Otterlo had afgelopen zaterdag maar één doel, winnen en uitlopen op de concurrentie. Hier slaagden ze uitermate goed in, want Arnout Lagerweij wist na  vier minuten al het scorebord te beroeren. AGOVV leek wel gehypnotiseerd door de druk en combinaties van de spelers uit Otterlo. Meerdere malen kon de defensie geen vuist maken en moest er noodgedwongen een hoekschop worden weggegeven. Een klein kwartiertje later werd de score vanuit zo’n hoekschop dan ook verdubbeld. Paul Speldenbrink wist de afvallende bal hard in te schieten. Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld, maar daar nam de thuisploeg geen genoegen mee. Ruim tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft viel de 3-0 binnen.

In het tweede bedrijf consolideerde de ploeg uit Otterlo de wedstrijd en liet AGOVV voetballen. AGOVV probeerde nog wel het doel van Bas Pol op te zoeken. Dit lukte via Maikel van der Wijk. Het meegereisde Apeldoornse publiek dacht de eretreffer van de wedstrijd te zien, maar Van der Wijk werd afgevlagd voor buitenspel. De AGOVV-supporters hadden zich al verzoend met de nederlaag en het feit dat het seizoen in ieder geval nog een wedstrijd langer duurt.

Aanstaande zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat de reis naar Ederveen voor een duel tegen hekkensluiter Advendo’57. Wellicht kan er tegen deze laagvlieger wat zelfvertrouwen in aanloop tot de nacompetitie worden getankt.