Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

Dankzij een zwaarbevochten 1-0 overwinning op koploper Otterlo, is AGOVV naar de tweede plaats in de derde klasse B gestegen. Steven van Es zorgde dinsdagavond al vroeg in de wedstrijd voor de winnende treffer, waarna AGOVV vooral in de tweede helft manmoedig standhield tegen een aanvallend Otterlo.

Bij AGOVV ontbraken dinsdag Maikel van der Wijk (eerste van twee duels schorsing) en Marlo de Groot (enkelbreuk). Lars Hoekman, Joey Bosz en Jesse Perdon keerden na hun afwezigheid tegen Zwart Wit terug in het elftal van trainers Gerrit Brouwer en Rolf Derksen.

Ondanks temperaturen rond het vriespunt was de strijdlust bij de Blauwen hartverwarmend. Nadat Otterlo al vroeg in de wedstrijd het aluminium achter keeper Patrick Jansen had geraakt, sloeg AGOVV toe bij een van de eerste de beste kansen.

Met de voorsprong op zak had AGOVV de luxe dat het Otterlo wat meer de bal kon geven, en zelf de wedstrijd meer kon controleren. De bezoekers werden ondanks dat balbezit niet echt gevaarlijk voor het doel. Sterker, AGOVV kreeg zelf voor rust de grootste kans op een extra doelpunt. Een balletje rolde tergend langzaam richting de doellijn, maar werd op het laatste moment door een verdediger weggewerkt.

In de tweede helft hadden de Blauwen het lastig met een Otterlo dat maar bleef gaan. De stormloop werd overleefd door goed keeperswerk van Jansen, een defensie die op de been bleef en een klein beetje geluk. In de omschakeling probeerde AGOVV het duel definitief in het slot te gooien, dat mislukte.

Maar aangezien 1-0 ook drie punten oplevert, maalde daar na dik 90 minuten niemand om op Berg en Bos. AGOVV wipte over Zeewolde heen naar de tweede plaats, op slechts drie punten van Otterlo. En de komende weken staan met Otterlo – Zeewolde (19 maart) en AGOVV – Zeewolde (22 maart, inhaal) nog twee topaffiches op de rol, die de strijd om het kampioenschap een heel ander aanzien kunnen geven.