Laan van Spitsbergen 2
7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

Met het nodige kunst- en vliegwerk is AGOVV erin geslaagd om titelfavoriet Veenendaal zaterdag op een 1-1 gelijkspel te houden. De Blauwen hadden het vooral in de tweede helft lastig met de bezoekers.

Doelman Patrick Jansen groeide zodoende uit tot een van de belangrijkste mannen bij de thuisploeg. Met enkele goede reddingen hield hij AGOVV na rust op de been, en ook voor de pauze was hij al twee keer alert, met wat hulp van de doelpaal.

Na drie duels waarin AGOVV het betere van het spel had en veel kansen afdwong, bleek Veenendaal op de vierde speeldag een heel wat hardere noot om te kraken. Dat was ook wel een beetje verwacht. Deze ploeg heeft namelijk titelambities in de derde klasse B en op basis van het vertoonde spel zaterdagmiddag niet meer dan terecht.

AGOVV startte wel redelijk goed aan de wedstrijd en kwam via Steven van Es – na een zeer fraai passje van Marco Bosz – zelfs op een 1-0 voorsprong. Even daarvoor was een Apeldoornse treffer al wegens buitenspel geannuleerd. AGOVV speelde geconcentreerd en gaf een tijdlang weinig weg. Totdat Jansen richting de rust ineens een paar Veenendaal-aanvallers gevaarlijk voor zich zag opduiken.

Het waren speldenprikken die AGOVV zich te weinig ter harte nam in de tweede helft. Daarin dwong de equipe van Gerrit Brouwer en Rolf Derksen nauwelijks nog iets af en liepen de mannen voornamelijk achter spelers van Veenendaal aan. Een punt bleek na de gelijkmaker van de bezoekers het maximaal haalbare en dat werd – ploeterend – ook over de streep gesleurd.

AGOVV handhaafde zich dankzij het gelijkspel op de derde plaats in de derde klasse B (4 gespeeld, 8 punten), en liep zelfs een punt in op nummer twee Otterlo, dat de topper tegen koploper Zeewolde met 1-0 verloor. Zeewolde leidt de dans met de maximale buit van 12 uit 4.

Komende zaterdag speelt AGOVV de uitwedstrijd tegen de huidige nummer zes Stroe. Dat duel begint om 14.30 uur.