Peppelensteeg 5
6715CV
EDE GLD
tel. 0318-636579

Blauw Geel’55 uit Ede gaat de boeken in als club die AGOVV de eerste nederlaag van het voetbalseizoen 2021-2022 heeft toegebracht. Afgelopen zaterdag ging de ploeg van trainer Gerrit Brouwer met 4-2 ‘eraf'.

Aan de talloze kansen ontbrak het zaterdagmiddag niet, maar een goed vervolg hieraan geven wel. Van Es en Van der Wijk hadden het vizier niet op scherp en zagen nog voor de rust een viertal doelrijpe kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook Jesse Perdon deed een duit in het zakje met zijn kopbal die net over het doel ging. Blauw Geel sprong iets beter om met de gecreëerde mogelijkheden en wist via Robby Pont zes minuten voor het rustsignaal op voorsprong te komen.

Koud uit de kleedkamer deed Mike Molenaar voor de tweede maal het Apeldoornse net bollen en richtte met zijn doelpunt bijna onontkoombare schade aan. AGOVV probeerde het voetballend op te lossen, maar haalde bakzeil tegen een gedreven Blauw Geel. Met nog een goed kwartier op de klok liepen de Edenaren nog verder uit. Wederom was het Robby Pont die trefzeker was en hij schoot zijn tweede van de middag binnen.

Na wat omzettingen probeerde Brouwer nog wel wat te forceren. Dit pakte vrij goed uit, maar de aanpassing kwam te laat. Jesse Perdon werd als stormram gebruikt om de weg naar het goal vrij te maken en moest er met zijn lengte voor zorgen dat de voorzetten vanaf de flanken doel troffen. Perdon slaagde hier eenmaal in. Twee minuten na de 3-0 wist hij met het hoofd de afstand te verkleinen naar 3-1. De goed spelende Marlo de Groot bemoeide zich in deze fase ook meer en meer met de aanval en wist drie minuten na de 3-1 de aansluitingstreffer binnen te lopen, 3-2.

AGOVV rook bloed en zag de mogelijkheid om toch nog een punt uit de strijd te halen. Maar net zoals in de eerste helft gingen ook nu weer talloze kansen verloren. Aan de andere kant lag nu veel meer ruimte en Blauw Geel wist hier wel raad mee, ook al belemmerde keeper Patrick Jansen meerdere malen de Edese voorhoede het scoren. In de allerlaatste minuut maakte Mike Molenaar het feestje voor de blauw-gelen compleet en bracht met een 4-2 einduitslag AGOVV de eerste nederlaag van het voetbalseizoen toe.

Aanstaande zaterdag treft AGOVV competitiegenoot Advendo’57 in eigen huis voor de districtsbeker. De laatste AGOVV - Advendo’57 dateert van 2 oktober jongstleden. Deze wedstrijd werd met 4-1 gewonnen.