Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

AGOVV beleeft een zeer moeizame seizoensstart. In de eerste vier wedstrijden werd slechts één schamel punt verzameld. Ook tegen koploper VVOP moest AGOVV het hoofd buigen en ging puntloos naar huis.

Het gemis van een aantal sterkhouders begint duidelijk te worden. Met een vrij jonge en onervaren ploeg moeten trainers Gerrit Brouwer en Ben Kanselaar het week in week uit zien te rooien. Ook al hebben de twee oefenmeesters het voor het kiezen, een echt team creëren lijkt een zware opgave.  Spelers als Kevin Jansen, Marco Hopman (schorsing), Raymond Stegeman en Armon Veeneman (blessure) worden in de moeilijke beginfase van de competitie zeer gemist.

In de wedstrijd tegen VVOP had AGOVV weinig in te brengen. De 4-4-2 tactiek waarvoor gekozen werd, hield 38 minuten stand.  Het eenrichtingsverkeer naar het Apeldoornse doel werd door Jeffrey Davelaar bekroond met een kopgoal.
Eén doelpunt tegen was nog te overzien, maar dan moeten er ook zelf kansen worden gecreëerd en verzilverd. Helaas was dat laatste niet aan de orde en ging het spel na de pauze weer richting de goal van Jordi Steenbergen.

Tien minuten in het tweede bedrijf verdubbelde de thuisploeg de score. Tim van de Vis kopte de 2-0 binnen en liet daarmee de Apeldoornse goalie voor de tweede maal vissen. Klein lichtpuntje in het donkere en regenachtige Voorthuizen was de gestopte penalty in de slotakte van de wedstrijd. Steenbergen pakte een vrij hard ingeschoten strafschop, maar kon met deze actie niets aan het eindresultaat veranderen.

Zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangt AGOVV de Wageningse ploeg SKV.