Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Huiswerk na uitglijder in eerste competitieduel

Huiswerk na uitglijder in eerste competitieduel

AGOVV 1

1 - 3

Zeewolde 1

28'
Denilcon Ramazan (schot)
30'
Ruben Stoelhorst (schot)
37'
Abdel Akachar (schot)
64'
77'
...

Competitie

3e klasse B

Datum

19 september 2020 15:00

Scheidsrechter

Rick van Bussel

Accommodatie

Opperdam, de
Heideweg 4
1132DA
VOLENDAM
tel. 0299-369189

Opstelling

AGOVV heeft zich bezondigd aan de spreekwoordelijke ‘valse start’ in de nieuwe competitie in de derde klasse B. Een slechte fase in de eerste helft werd het keurkorps van trainers Gerrit Brouwer en Ben Kanselaar zaterdag op eigen veld fataal tegen Zeewolde: 1-3.

Het resultaat en de wijze waarop dat tot stand kwam, bracht stof tot nadenken en voldoende huiswerk voor de komende (trainings)week. AGOVV moest het in de eerste wedstrijd direct stellen zonder de geschorsten Kevin Jansen, Marco Hopman en Armon Veeneman. Emre Akcagoz en doelman Ruben Fremouw ontbraken ook, waardoor Jochem Verbaan als reservegoalie op de bank plaats nam.

 

AGOVV begon nog wel goed aan het eerste optreden op een zonnig Berg en Bos. Na een poging van Steven van Es leek Frank Averesch van dichtbij binnen te tikken, maar diens inzet werd nog net van de lijn gehaald. De bal ging in de beginfase ook redelijk van voet tot voet bij de Blauwen. Dat bood perspectief.

In de 28ste minuut ging het mis toen Denilcon Ramazan profiteerde van een gat in de AGOVV-defensie. Zijn 0-1 leidde een vervelende tien minuten in voor de thuisploeg, die via Ruben Stoelhorst en Abdelali Akachar nog twee doelpunten om de oren kreeg. De 0-3 ruststand noopte de technische staf tot ingrijpen en zij brachten met Keanu Ruspana voor Fehim Begovic nieuw elan in de ploeg bij de aftrap van de tweede helft.

AGOVV legde een betere tweede 45 minuten op de mat en kwam door een intikker van Van Es ook iets dichterbij Zeewolde: 1-3. De druk werd opgevoerd, alleen ontbrak het laatste restje geluk om de wedstrijd in de slotfase echt spannend te maken. Thom Jonker schoot de bal nog van grote afstand tegen de lat en de ingevallen Moreno Schoenmakers mikte in kansrijke positie in de handen van de Zeewolde-keeper. De gasten bleven op de been en brachten hun marge van twee goals over de eindstreep.

Het was de eerste keer sinds 2017 dat AGOVV de eerste competitiewedstrijd verloor. Destijds ging het – toen nog in de tweede klasse – mis tegen OWIOS. De afgelopen twee seizoenen leverde de ouverture direct drie punten op.

Komende zaterdag (26 september) wacht de eerste uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys. De aftrap in Terschuur is om 14.30 uur. AGOVV-supporters die de wedstrijd willen bezoeken, kunnen op de website van Terschuurse Boys de actuele stand van zaken vinden omtrent de RIVM- en coronarichtlijnen zoals die op het complex van de gastheren dienen te worden gevolgd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!