Scheidsrechter

E.J.H. de Gier

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft dinsdagavond verdienstelijk gelijkgespeeld tegen eersteklasser dfs Opheusden. Na een reguliere speeltijd van 90 minuten stond een stand van 4-4 op het scorebord.

De 'Blauwen' konden de voorsprong van 4-1 niet vasthouden, waardoor
strafschoppen de beslissing moesten brengen in dit vermakelijke duel.

Bij rust stond het zeer verrassend 2-1 voor AGOVV. Maikel van der Wijk kon door een fout de keeper omzeilen en de 1-0 binnenschieten. Noë Bokila bracht tien minuten na de 1-0 zijn ploeg op gelijke hoogte. Een half uur onderweg schoot Marco Bosz op magistrale wijze vanuit een vrije trap van ver buiten het strafschopgebied de bal in de winkelhaak.

Na de pauze lukte het AGOVV de stand zelfs verder uit te breiden. Moreno Schoenmakers en Marco Hopman lieten tot twee keer toe de goaltune door het stadion schallen en brachten een kwartier voor tijd de stand op 4-1. In de slotfase werd door de ploeg van oud-NEC-speler Arno Arts meer gas gegeven en AGOVV groef zichzelf in. Binnen de resterende vijftien minuten kon de sterk spelende eersteklasser de stand gelijktrekken en bracht de eindstand op 4-4. Dit had een strafschoppenserie tot gevolg en daaruit bleek dat de gasten uit Opheusden met 4-5 te sterk waren en zij plaatsten zich voor de volgende ronde in de districtsbeker Oost.