Scheidsrechter

Wendel de Wit

Accommodatie

Onbekend

Uitwedstrijden en AGOVV zijn dit seizoen nog geen succesverhaal, maar zaterdagmiddag werd de ban gebroken door een zwaarbevochten overwinning op Blauw Geel’55, 3-5.

Een terugblik vertelt ons dat de ‘Blauwen’ twee keer eerder bij de ploeg in Ede speelden en dat zij daar tweemaal ongeslagen uit de strijd zijn gekomen.  Zo eindigde in seizoen 2016-2017 de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel, een jaar later pakte AGOVV de overwinning met een einduitslag van 1-2. De zaterdag gespeelde wedstrijd wordt dan ook toegevoegd aan het rijtje van de ongeslagen status.

Deze overwinning ging niet zonder slag of stoot. Zo leek er na een uur geen vuiltje aan de lucht voor de blauwe brigade van trainers Brouwer en Kanselaar. Binnen het kwartier stond AGOVV al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Maikel van der Wijk en Armon Veeneman. Veeneman, die als linkervleugelverdediger zijn eerste AGOVV-doelpunt maakte, opende na twaalf minuten het bal door als eerste blauwhemd te scoren. Tien minuten voor de pauze schoot Marco Bosz op onnavolgbare wijze de 0-3 binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Met zijn linkerbeen wist hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de linkerbovenhoek te plaatsen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar niets bleek minder waar. Een groot gedeelte van de eerste helft was de gastheer in voetballend opzicht vaak wat beter, maar er werd slecht met de kansen omgesprongen. Ook hield AGOVV’s sluitpost Ruben Fremouw meerdere malen zijn doel schoon.

Na de eerste helft bleek de achilleshiel voor AGOVV op het middenveld te liggen. Een continue stroom van een combinerend Blauw Geel moest keer op keer onschadelijk worden gemaakt door de Apeldoornse viermansdefensie. Tegen de verhouding in maakte AGOVV binnen een uur het vierde doelpunt. Weer was het pinchhitter Maikel van der Wijk die de Edese defensie het nakijken gaf. Op snelheid klopte hij twee verdedigers en omzeilde de keeper, om zo zijn tweede doelpunt van de middag te maken.

Het laatste half uur bleek een echte thriller, waardoor menig AGOVV-supporter nog een aantal dagen met  spierpijn in de billen door het leven moet. Je kunt niet anders dan respect tonen voor de veerkracht die Blauw Geel toonde, dat er tot de laatste minuut nog in geloofde een resultaat in eigen huis te behalen. Binnen twintig minuten lukte het de Edenaren de score terug te brengen naar 3-4. Romin Ahmadi zou met drie doelpunten de gevierde man bij Blauw Geel kunnen worden, maar in de slotseconden van deze tumultueuze wedstrijd was daar wederom Maikel van der Wijk die zijn topscorerstatus eer aan deed en de zege voor AGOVV veilig stelde.

Door deze overwinning verandert er qua stand niets voor AGOVV. Wel wordt er aansluiting gevonden met de nummers zes tot en met negen. Het verschil tussen de tiende en vijfde plek bedraagt slechts drie punten. Er kan met de komende wedstrijden tegen hekkensluiter Teuge en het als twaalfde gepositioneerde Rood Wit’58 op het programma aan een inhaalrace begonnen worden.

Aanstaande zaterdag zal er eerst thuis van rode lantaarndrager sp Teuge gewonnen moeten worden, om een week later voor de laatste competitiewedstrijd van 2019 naar Putten af te reizen.