Datum

8 november 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

AGOVV heeft donderdagavond flink huisgehouden in de Districtsbeker Oost, tegen vierdeklasser SC Veluwezoom. Na 90 minuten spelen stond er maar liefst een score van 7-0 op het scorebord.

Alle zorgen van de competitie verdwenen als sneeuw voor de zon tegen een zeer matig voetballend Veluwezoom. De voorhoedespelers van AGOVV konden alleen al in de eerste helft vijf doelpunten bijschrijven op hun conto. Al na vijf minuten spelen opende Zorro Ganbat de score. Niet veel later in de 22e was het Van der Wijk en in de 23e minuut was het Moreno Schoenmakers die de thuisploeg op een comfortabele voorsprong bracht. Tien minuten later mocht Maikel van der Wijk zijn tweede van de avond aantekenen en op slag van rust schoot Schoenmakers ook zijn tweede doelpunt binnen.
In de tweede helft leek AGOVV wat gas terug te nemen maar dat was gezichtsbedrog. Al na drie minuten werd de net ingevallen Velpse sluitpost Jeffrey van Mierle door Abdeslam Bakhouche en Maikel van der Wijk te kijken gezet. Van der wijk mocht zijn onvervalste hattrick binnen schieten: 6-0. Na een goed uur spelen leek de Blauwen het allemaal wel best te vinden, Van der Wijk maakte zijn vierde in deze wedstrijd en zorgde voor een eindstand van 7-0. Na dit doelpunt liet de equipe van Jerry Cooke zich meer terug zakken en mochten de Velpenaren nog proberen iets te doen. Na nog een half uur aanmodderen vond arbiter Dhr. Smeenk het welletjes en zorgde met zijn eindsignaal voor een afgetekende overwinning van AGOVV.