Datum

25 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een nederlaag zaterdagmiddag tegen Advendo’57 kunnen de spelers van AGOVV 1 met vakantie. Binnen het uur prijkte al een score van 4-1 op het scorebord. Uiteindelijk zou de uitslag 4-2 worden.

Twee weken geleden moest nog gestreden worden om nacompetitie om degradatie te ontlopen. En zaterdagmiddag bestond de kans om play-offs voor promotie naar de tweede klasse te behalen. Het lijkt een verhaal uit een jongensboek, maar voor AGOVV was dit zeker geen fictie. Er waren wel een aantal variabelen die goed moesten vallen. Ten eerste moest AGOVV van Advendo’57 in Ederveen winnen en dan kon er verder worden gekeken naar wat Vios tegen medekoploper Batavia’90 zou gaan worden. Alleen bij winst van de Lelystedelingen hadden de blauwhemden kans om de laatste periode te pakken en zo het play-off systeem om promotie te bereiken.
Even leek het erop dat AGOVV in Ederveen voor de volle winst en de periode zou gaan. Het eerste kwartier waren de ‘Blauwen’ uit Apeldoorn heer en meester op het kunstgrasveld van Advendo’57. Al na zeven minuten spelen opende Robin van Maaren met een loeihard schot de score, 0-1. Voorafgaand aan zijn doelpunt had AGOVV al meerdere malen het Ederveense doel opgezocht. Ook na dit doelpunt werden kansen gecreëerd, maar niet succesvol uitgevoerd. Tegen de verhouding in kwam Advendo al vrij snel op gelijke hoogte. Jaap van Doorn profiteerde van gepruts in de achterhoede en schoot zijn eerste van de middag binnen, 1-1. Van Doorn, die net als zeven andere spelers van Advendo stopt, was in totaal driemaal trefzeker in zijn laatste wedstrijd. Tien minuten voor het rustsignaal wist hij weer het Apeldoornse doel te vinden, 2-1. Op slag van rust gooide Marien van Roekel met een doelpunt de wedstrijd in het slot, 3-1.

Na de pauze leek AGOVV het allemaal wel goed te vinden. De spelers deden geen moeite om de achterstand om te buigen en hadden schijnbaar zin in vakantie. 52 minuten in de wedstrijd werd duidelijk dat er niks te halen viel voor de ‘blauwe brigade’ van scheidende trainers Cooke en Blok. Jaap van Doorn was wederom degene die AGOVV op de pijnbank legde met zijn derde doelpunt, 4-1. In blessuretijd deed AGOVV nog iets terug. De net ingevallen ‘Appie’ Bakhchouche mocht het laatste AGOVV-doelpunt van seizoen 2018-2019 maken, 4-2. Niet veel later vond scheidsrechter Van Maanen het ook allemaal welletjes en gaf het eindsignaal.
Naast de nodige huldigingen bij Advendo’57 werd ook een AGOVV’er in het zonnetje gezet. Joey Bosz ontving van clubfotograaf Dennis Terwel een mooi aandenken voor zijn jarenlange inzet voor AGOVV. Joey gaat volgend seizoen bij buurman csv Apeldoorn voetballen en probeert op deze manier via de hoofdklasser hogerop te komen.

Vertrekkend coach Jerry Cooke gaf na de wedstrijd aan dat er nog niks op zijn pad is gekomen en dat hij ervoor kiest het een jaartje rustig aan te doen. Ook zal hij niet achter de schermen bij AGOVV actief blijven. “Het aankomende jaar ga ik me echt richten op mijn familie”, aldus de oefenmeester die vanaf seizoen 2015-2016 de nodige successen maar ook decepties te verwerken kreeg.
Na een vakantie van ongeveer tweeëneenhalve maand komt de spelersgroep weer bij elkaar voor de eerste trainingen onder de nieuwe trainers Gerrit Brouwer en Ben Kanselaar. Ook zal dan weer deel worden genomen aan de Apeldoorn Cup, die ook in augustus plaatsvindt. AGOVV treft daar in de eerste wedstrijd meteen al een tegenstander van formaat, namelijk AVV Columbia. Columbia heeft zich afgelopen seizoen bewezen een stabiele tweedeklasser te zijn en is als vierde in 2J zondag geëindigd.