Scheidsrechter

R.van Gelder

Accommodatie

Onbekend

Net zoals de voorbije weken heeft AGOVV zich moeten neerleggen bij een verliespartij. CJVV was zaterdag met 1-2 te sterk op sportpark Berg en Bos. Dat alle concurrenten in de strijd om plek elf ook verloren, was een kleine pleister op de wonde.

Jubilaris Rogier van Geerenstein was de man die voorafgaand aan deze competitiewedstrijd in de bloemetjes werd gezet door voorzitter ad interim Gert Sangers. Rogier hees zich zaterdag voor de honderdste keer in het blauwe shirt voor een wedstrijd in het eerste elftal.

AGOVV vloog uit de startblokken en kreeg via Marco Bosz en Maikel van der Wijk meteen twee goede kansen. Zij zagen hun pogingen over en naast het doel gaan. Met een klein beetje hulp van een CJVV’er werd het even later alsnog 1-0 voor de Blauwen. Een voorsprong die niet lang op het bord bleef. Zes minuten na de openingstreffer mikte Kees Hoekstra al de 1-1 binnen, na gemakzuchtig verdedigen aan AGOVV-zijde. De Amersfoorters namen daarna het initiatief in de wedstrijd lichtjes over, maar AGOVV slaagde erin met 1-1 de rust te halen.

Na rust waren de kansen – op een schot van Marco Bosz na - schaars voor de Blauwen. Mede daarom bracht coach Jerry Cooke met Yuri Brentjens (in plaats van Sam Gelderman) een extra aanvaller in de ploeg. De intenties ten spijt, ook na de dubbele wissel met Gino de Zeeuw en Yaser Harif vlak voor tijd, was het CJVV dat een tweede keer scoorde. Hoekstra dompelde AGOVV met een rake kopbal in rouw.

Voor AGOVV wachten nu de cruciale wedstrijden tegen de directe concurrenten SDS’55 en Rood Wit’58. Het lijkt erop dat Barneveld de ploeg zal zijn die rechtstreeks gaat degraderen naar de vierde klasse, maar de nummers twaalf en dertien moeten via de gevreesde nacompetitie het vege lijf zien te redden. Met zes punten in de komende twee wedstrijden zou AGOVV dus normaal gesproken spekkoper zijn. Het moet nu echt gaan gebeuren!