Scheidsrechter

O.W.B. Wiggers

Accommodatie

Onbekend

Op een sfeervol en drukbezocht Berg en Bos hielden AGOVV en Teuge elkaar zaterdag op het veld in evenwicht: 1-1. Beide ploegen konden wel leven met het gelijkspel, al zagen ze concurrent SDS twee punten dichterbij komen.

Het wordt hoe dan ook ongemeen spannend in het slot van de competitie, nu zelfs nummer negen Advendo nog een beetje moet vrezen. AGOVV had graag betere zaken gedaan, maar dat zat er zaterdag tegen Teuge dus niet in. Wel hadden de Blauwen meer moeten scoren in de eerste helft. Er vielen aardig wat flinke kansen te noteren, zoals voor Maikel van der Wijk, Marco Hopman en Marco Bosz. Uiteindelijk schoot alleen Lars Hoekman raak. De marge van 1-0 was klein en bleek niet genoeg.

Teuge – altijd een stugge en lastige tegenstander voor AGOVV – repareerde snel de schade (1-1) en maakte in de tweede helft iets meer aanspraak op een tweede doelpunt dan de thuisploeg. Spectaculair werd het van beide kanten niet meer na rust. Dat had misschien ook een beetje te maken met de hoge temperatuur. Met een paar verse krachten binnen de lijnen (Gino de Zeeuw, Sam Gelderman) probeerde trainer Jerry Cooke nog wat meer controle voor de laatste fase te krijgen. Een echt slotoffensief van AGOVV bleef uit. Dat werd goedgemaakt door het feestje op het terras na de wedstrijd. Spelers en supporters van beide teams verbroederden tijdens het optreden van zanger Danny Heden. Een ontspannen middagje zonder enige wanklank.

Beide teams schoten met het gelijkspel niet zoveel op. Sterker nog, omdat SDS (zoals enigszins verwacht) het nu officieel gedegradeerde Barneveld met 3-2 versloeg, schoof de onderkant van de ranglijst weer in elkaar. Alleen Rood-Wit lijkt echt af te haken. De Puttenaren kregen een pak slaag bij koploper Nieuwland. Vanwege Koningsdag (27 april) en beker/inhaalduels (4 mei) ligt voor AGOVV de competitie drie weken stil. Pas op zaterdag 11 mei rolt de bal weer in een officiële wedstrijd. In en tegen Barneveld zijn er dan geen excuses: drie punten worden gevraagd!