Facebook Toestaan Niet toestaan

AGOVV vergeet genadeklap uit te delen

14 april 2019 17:00

mediateam

AGOVV heeft zaterdagmiddag verzuimd om in de wedstrijd de volle winst te pakken. Wederom ging het in de slotfase helemaal mis en kwam tegenstander Rood Wit’58 diep in blessuretijd langszij, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Al vanaf de eerste minuut was er maar één team dat recht had op de drie punten en dat was AGOVV. Aanhoudende druk en vele plaagstootjes deden de tegenstander in het eerste bedrijf wankelen. Toch duurde het nog een klein half uur voordat AGOVV de openingstreffer maakte. Marco Bosz soleerde door de Puttense defensie en rondde fraai af met een linkse directe, 0-1. Zeven minuten later was het de beurt aan Maikel van der Wijk. Hij deelde met zijn rechter de tweede klap uit en schoot de bal in de touwen. Op het moment dat Maikel de tweede van de middag aantekende, had al een dubbele score op het bord moeten staan. De inzet van Rogier van Geerenstein werd van de lijn gehaald en Kevin Jansen zag zijn schot maar nipt gepakt worden door de Puttense goalie, die een belangrijk aandeel had in het voorkomen van een dubbele stand.

Na rust ging AGOVV op vrijwel dezelfde voet verder, maar het bleef bij plaagstootjes. Terwijl de tegenstander bijna door de knieën ging, vergaten de ‘Blauwen’ de knock-out toe te brengen, om maar in bokstermen te blijven. Ook na het inbrengen van Gino de Zeeuw en Appie Bakhchouche lukte het niet om de genadeklap uit te delen. Rood Wit beschikte over een enorm groot incasseringsvermogen en maakte in de slotfase de comeback. Een aansluitingstreffer in de 83e minuut van Gilbert Blijenberg maakte de sfeer op het veld steeds grimmiger. AGOVV probeerde zichzelf los te trekken uit de wurggreep van de Puttenaren, maar had daar geen succes in. Rood Wit had er zelfs een rode kaart voor over om de Apeldoorners uit het spel te halen. Twee minuten voordat de officiële speeltijd versteken was, werd Lars Hoekman getorpedeerd door Marijn van Meerveld. Hij werd met een directe rode kaart naar de kleedkamer gestuurd. Het leek dat de tijdsindicator van scheidsrechter John van Maanen niet goed liep; de beste man telde maar liefst zeven minuten extra tijd bij, wat voor AGOVV noodlottig leek te worden. Vlak voor het eindsignaal kwam daar uiteindelijk de gelijkmaker van de voet van Daniel Gerritsen. Na aanhoudend de bal in het strafschopgebied van de ‘Blauwen’ te pompen, wist hij uiteindelijk zijn voet tegen de bal te zetten en Ruben Fremouw te passeren, 2-2. Vrijwel direct na dit doelpunt werd door de leidsman afgefloten en verspeelde AGOVV wederom kostbare punten in de slotfase.

Aanstaande zaterdag zal in de slotfase toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dan komt sp Teuge, dat gelijk in punten staat, naar sportpark Berg en Bos. Met nog vier wedstrijden te gaan, kan AGOVV zich in deze ‘zespuntenwedstrijd’ vrijwel verzekeren van het ontlopen van nacompetitie.